Boktips Min blomstervärld Tips

En dag då blommorna får tala

8 april, 2017
anneliesblomsterkaffe

Idag är en dag då blommorna får tala. Gårdagen blev sannerligen en konstig dag. Allt började så ljust och jag delade min blomsterkaffebild på instagram och gladde mig åt de ljusa morgnarna. Ni vet, nu när lusten väcks att ta en morgonpromenad i trädgården och se allt nytt som kikar upp. Dag för dag. Den här tiden är så ljuvlig. Och så hoppades jag på en fin dag på trädgårdsmässan med inspiration och möten.

trädgårdsmässan 2017

Blomster, fröer och fotokonst

Och visst blev det en fin dag på mässan, i sällskap med min dotter som dagen till ära var iklädd en blommig 40-tals klänning som fyndats i vintagebutik. Många blickar och leenden. En dam kom fram och uttryckte sin beundran och undrade om E. sytt klänningen själv. Det blev liksom en extra krydda att ha så fint sällskap.

I påsarna hem följde förgätmigej och jätteverbena, några fröpåsar från Runåbergs fröer och ännu en julros från Gartneriet Spiren. Har handlat julrosor hos de danska vännerna de senaste åren och igår så fick jag faktiskt frågan om jag inte handlat hos dem tidigare, för det var visst något bekant med mig. Vi pratade om att julrosorna trivs så fint hos mig och jag fick tips om att gödsla först på hösten, då de annars bara får en massa gröna blad om sommaren. En vacker tvåfärgad skapelse fick följa med hem. Och min dotter undrade om jag verkligen förstod allt han sade. Jo, på senare år har jag lärt mig att både förstå och faktiskt tycka att danskan är ett vackert språk.

Och så träffade jag på en nyfunnen blomstervän, Floristen&Fotografen. Det är floristen Linnea Persson som tillsammans med fotograf Peter Ericsson skapar fotokonst av vanliga blommor och växter. En vacker fjäril fick följa med hem. Följ gärna deras fantasifulla kreationer på instagram @floristenfotografen

trädgårdslegender

Trädgårdslegender

Ja, och så fick jag äntligen tillfälle att träffa Lisa Ising. Blev kontaktad av Lisa när hon hade hittat till Blomster&Bakverk och gärna ville skriva om mig men det slutade i ett litet gemensamt projekt där Lisa stod för ord och jag för foto. Sedan dess har hon arbetat på boken Trädgårdslegender och jag kan varmt rekommendera hennes bok. Man får följa med in till ett urval legenders trädgårdar och ta del av fina berättelser, intressanta möten, värdefulla råd och framför allt massvis med inspiration. Kan varmt rekommendera boken till alla mina gröna vänner. Och nu har jag dessutom fått mitt exemplar signerat.

Förgätmigej och kärlek

Förgätmigej, kärlekens och vänskapens blomma

Till sist så avslutades dagen på ett så ofattbart tragiskt sätt. Ett terrordåd i centrala Stockholm. Med en klump i magen följde vi rapporteringarna. Har skrivit det här förut och min tro på att det goda måste segra består. Självfallet finns tankarna hos de som omkom, skadats och skakats liksom deras nära. Men mitt i all ondska blir jag glad av all den värme, det lugn och den hjälpsamhet som stockholmarna visade igår. Det väcker hopp.

Det var svårt att ta in allt igår och kanske lite för att bearbeta det som hänt tog jag fram kameran. Detta är mina känslor i en bild. Ett gyllene hjärta omgivet av förgätmigej, kärlekens och vänskapens blomma. Jag tror på att det goda segrar.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.