Tips

En lakritsadventskalender, nu börjar längtan till jul!

Häromveckan var jag på ett så trevligt event där typ världens bästa uppfinning presenterades. En lakritsadventskalender. Jamen ni förstår. Lakrits är ju det godaste som finns. Kalendrar kan väl vara roliga, men ärligt talat är de sällan så goda de där som innehåller godis. Här pratar vi en adventskalender med högkvalitativa praliner. Varje dag. I tjugofyra dagar. Och just den tjugofjärde ska det vara något alldeles extra. Ni förstår att jag redan längtar till jul väl?

collage haupt event

Lakritsroten på Hornsgatan • Christian med fru Camilla • Kalendern, kvällens huvudperson • Gott tilltugg kryddat med lakrits • Christian Haupt presenterar kalendern och bakomliggande arbetet.

Kvällens mingel ägde rum på Lakritsroten på Hornsgatan och självfallet fanns vännerna Christian och Rasmus från Haupt Lakrits båda på plats. Vi har ju hittat varandra via lakritsen och nu och då har jag den roliga uppgiften att ta fram recept och bilder till Haupt. Christian berättade om den långa resan att få fram 24 riktigt bra praliner med unika smaker. Redan ifjol hade de drömmar om att lansera kalendern men var inte helt nöjda med resultatet så det fick gå ett år till. Sådant där gillar jag, att man inte gör avkall på kvaliteten.

Under kvällen serverades väldigt goda snittar, bland annat räkor på bädd av en lakritsaioli som var himmelskt god. Den måste jag prova att göra en dag. Fick sällskap av min vän Ewa under kvällen och vi köpte båda med oss den saltaste lakrits jag någonsin smakat. Gillar du saltlakrits måste du nästan prova. Galet salt och ändå gott. Om man gillar lakrits är det lite som att kliva in i himmelriket när man besöker Lakritsroten och den 14 oktober öppnar de ännu en butik, nu på Regeringsgatan 44, mitt i Stockholm City.

En annan nyhet som jag fick smaka under kvällen var Höst från Haupt. Saltlakrits smaksatt med rödbeta, svarta vinbär och balsamvinäger. Och så lite vit choklad på det. Så konstig känsla när en pralin smakar rödbeta och sedan bara smälter smakerna samman och det känns som det mest naturliga att ha i en lakritspralin.

Just nu och hela helgen pågår Bak&Chokladfestivalen på Stockholmsmässan och jag tänkte tillbringa några timmar där idag. Ska gå och säga hej till Fredriks Fika och få min bok signerad, hälsa på Smakbox och förstås vännerna på Haupt. Kanske att vi ses i vimlet? ♥

Om du inspireras av Blomster&Bakverk skulle jag bli väldigt glad om du vill lägga din röst på mig. Är finalist i Matbloggsprisets Folkets Val som avgörs genom omröstning, som sker på Facebook och senast den 19/10. Klicka här, se till att du är på sidan där det står Blomster&Bakverk. Rösta genom att trycka på ‘Gilla’ eller ‘Like’. Plättlätt. Tusen tack för ditt stöd! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.