Tips

Glutenfritt fikabröd på Bak & Chokladfestivalen

 
Hade glädjen att tillbringa kvällen igår på Bak & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan. Tillsammans med bloggarna Mary, Fredrik, Nilla och Magdalena var jag inbjuden till lite mingel med Jessica och Maria, som just kommit ut med sin andra bok om glutenfri bakning och denna gång handlar det om sötebröd. Nytt fikabröd heter boken och besöker du mässan i helgen kan du bläddra i både den och deras första bok Nytt bröd. Och smaka på kakorna som bakas i montern. Stockholmsmässan satsar i år lite extra på just glutenfritt vilket känns väldigt roligt. Inledningsvis fick vi smaka på nygräddade små pizzor, glutenfria förstås, som smakade mums. Den tredje boken som kommer i början av nästa år kommer att vara mer inriktad på mat såsom pizza, paj och pasta. 
 
 
 
Sen tog vi plats i Baklabbet, en ny yta på mässan där man kan vara med och baka tillsammans med olika proffs och lära sig tricks och knep. Vi fick en liten genomgång av Jessica och Maria om glutenfria mjöler och sen var det dags att ge sig på bakningen. Nilla och Magdalena hjälptes åt med hallongrottorna, Fredrik och Mary gjorde chocolate chip cookies och själv bakade jag ett av de recept som jag ännu inte hunnit prova i boken, den klassiska kakan chokladsnitt. Degen var som vanligt oerhört lätt att röra ihop och den var väldigt lättarbetad.
 
 
 
Med oss hem fick vi såklart av de nybakta kakorna liksom en finfin goodie bag med inspiration. Och så fick jag med mig mötet med en hel bunt härliga människor. Mary vars blogg jag följt i så många år och som alltid inspirerar med sina vackra, vackra bilder. Fredrik som jag följde i Hela Sverige bakar ifjol och som har ett fantastiskt härligt skratt. Nilla som jag också följt ett tag nu och vars baguetter jag bakar nästan varje vecka. Och så en ny bekantskap, Magdalena. Ja, och Jessica och Maria förstås. Min andra bak-kväll tillsammans med dessa grymt begåvade receptmakerskor. Tack alla!
 
Dessutom fick jag lov att dela med mig av ett recept till mina fina läsare, så imorgon kommer receptet på de fantastiskt goda hallongrottorna, som jag ju skrivit om förut. De där som smakar godare än originalet. Då får ni baka!
 
Imorgon ska jag tillbaka till Bak&Chokladfestivalen tillsammans med dotter och make. Då ska jag i lugn och ro besöka alla montrar med choklad och lakrits och andra godsaker. Och titta på finalen av Årets Pralin där vi hejar något alldeles extra på en av finalisterna.
 
Hoppas ni har en fin fredag.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.