Mitt Gotland Tips

Gotlands Kafferosteri

gotlands kafferosteri

Gotlands Kafferosteri är ett genuint kafferosteri som drivs av Petronella och hennes far Bengt. De startade sitt microrosteri 2005 och brinner verkligen för att sprida smakupplevelsen av ett riktigt gott kaffe. Jag som tillbringar varenda sommar på ön har sett både förpackningar i butik och skylten på Adelsgatan men av någon anledning inte kommit mig för att prova. Och så visade det sig att det fanns en koppling mellan mig och Petronella och på så sätt landade ett par smakprover i min brevlåda. Kopplingen heter Annette och vi är hockeymammor som har lärt känna varandra på läktaren. Sedan en tid tillbaka bloggar Annette på Gottsundalivet, kika gärna in till henne.

Rosteriet ligger i centrala Visby, på Adelsgatan, och här rostas fem kilo råkaffe åt gången. Kaffebönor väljs med omsorg, från mindre gårdar och kooperativ. Här kan du läsa mer om kafferosteriet och deras filosofi.

Gotländsk Vinterrost och Farmor Hildur

Nu har jag provat Gotländsk Vinterrost och Caruchil och båda sorterna var goda men det senare blev min favorit. Med smak av choklad och kanderade mandlar. Det kaffe som jag provat är väldigt mjukt och det passar mig utmärkt. Att det dessutom kommer fram lite andra smaker än annars var väldigt spännande. Mina kära här hemma önskar sig dock starkt kaffe rätt och slätt, så de såg inte riktigt tjusningen i ett kaffe som detta. Jag kan tänka mig att prova ett par sorter till, inte minst Farmor Hildur, bara för namnets skull. Älskar små företag som tar vara på lokal och familjär historia och förmedlar det till sina kunder. 

Om du skulle vilja prova ett kaffe rostat med omsorg och kärlek med gotländsk touch så kan du beställa via deras webshop på hemsidan Gotlands Kafferosteri.

Tack, Petronella & Bengt för smakproven – det gav mersmak!
∼ Annelie ∼

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Annette 26 januari, 2017 at 22:39

    Hoppas det smakade, nästa gång du är på öjn måste vi fixa så du får tillbringa några timmar med Petronella! Det borde fö alla göra! Hon är en sann inspiration och full av kunskap om kaffe, smaker och innovativa användningsområden för kaffebönor! Tack för omnämnandet, Annette

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.