0
Tips

Kaffets dag och nyrostat på posten

kafferosteriet koppar
INLÄGGET ÄR ETT SAMARBETE MED KAFFEROSTERIET KOPPAR

Kaffets dag 29 september

Det är kaffets dag idag så vad passar väl bättre än att berätta för er att jag fått möjligheten att vara kaffe-ambassadör för kafferosteriet Koppar. Under några månader får jag prova deras nyrostade kaffe såväl som deras tjänst att få nymalet kaffe med posten.

Koppar grundades av Fredrik Gustafsson efter en resa till Costa Rica där han på en kaffeplantage fick uppleva vilken fantastisk smakupplevelse kaffe kan vara.

“Hur gott en kopp kaffe kan smaka gick upp för mig under en resa till Costa Rica årsskiftet 2014/2015. Vi besökte en plantage, gick runt bland plantorna, besökte den spartanska anläggningen där själva fruktköttet tvättades bort från “bönan” och avslutade med att avnjuta varsin kopp nyrostad, nymalen och nybryggd kaffe. Jag var fast!”

Hemkommen började jakten på att återuppleva den känslan. Endast ett fåtal exklusiva butiker kunde mäta sig med det nyrostade kaffe han fått prova på plantagen. Resan slutade med att Fredrik startade ett alldeles eget kafferosteri där han tillsammans med erfarna personer inom branschen rostar och skickar det färska kaffet i specialtillverkade kaffebrev som landar i din brevlåda.

kafferosteriet koppar

Nyrostat kaffe på posten

För oss som är fyra i hushållet som dricker kaffe så går det åt rätt stora mängder kaffe. Rent praktiskt finns det därför fördelar för oss att köpa större förpackningar med kaffe. Men att få njuta nyrostat kaffe till helgen känns som en mycket trevlig lyx. Vi har börjat med att smaka på lättrostat som ska vara för finsmakaren och jag tyckte mycket om det. Till nästa utskick har jag ändrat till mörkrostat som är det som vanligtvis är mest omtyckt här hemma. Det beskrivs som “för den inbitne kaffedrickaren”. Låter som att det kan passa den här familjen.

Vi köper bara ekologiskt och rättvisemärkt kaffe och det är precis vad Koppar erbjuder. Läs gärna om deras ekologiska certifiering. Kaffet från Koppar är 100% ekologiskt, Fairtrade och av högsta kvalitet. Du kan välja att göra enstaka köp eller starta en prenumeration. Besök hemsidan och läs mer.

Är du nyfiken och vill prova så kan du använda rabattkoden BLOMSTEROCHBAKVERK och får då 15% rabatt på ditt första köp. Rabattkoden är giltig t o m 20171231.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.