Tips

Livskartan. Pusselbitar, drömmar, investera i dig själv.

28 maj, 2019
mylifemap livskartan

Sätter du upp mål i livet? Och får pusselbitarna i livskartan att falla på plats med hjälp av planering eller uppsatta intentioner? Jag är nog en sådan som i mångt och mycket låtit livet hända. Klivit in på de spår som kommit i min väg. Och så har det bara varit bra och rätt. Även om kontroll och trygghet alltid varit mina bästa vänner har jag inte tänkt på livet som något man ska planera, utvärdera eller sätta upp mål för. Alltså så där rent konkret. Även om jag såklart har tankar och pratar om det med familj och vänner.

I våras skrev instagramvännen Lina att det fanns några platser kvar på ’My Life Map’. En kurs med vägledning inom personlig utveckling och kring drömmar och mål. Jag mindes då att jag läst om min bloggvän Emma som gått samma kurs och som skrev om det här. Så jag tog ett spontant beslut att investera i mig. Det tackar jag mig själv för idag.

(Bilden ovan från My Life Map)

livskartaLivskartan – My Life Map

My Life Map är ett självcoachingprogram skapat av Maria Wiig. Hon leder dig genom de olika stegen med mjuk hand och tydlighet. Maria är en otroligt varm person som är engagerad och strukturerad. Det ska dock inte hymlas med att det är DU själv som gör jobbet. Det är liksom det som är grejen. Och det är värt varenda minut att lägga denna viktiga tid på just DIG. Med andra ord – det är du som ska lägga bitarna till just din livskarta. Och det är det som gör kursen så bra tänker jag.

Det har verkligen varit en tankeväckande kurs. Framför allt har jag givit mig själv tiden att för mig själv formulera vad jag vill, vad jag längtar efter och varför. Det finns ingen annan som kan förändra mitt liv och det är jag som måste rita upp vägen. Ett avsnitt handlar om ens inre självsabotör och där fanns mycket igenkänning. Marias ord att släppa tryggheten och låta drömmarna ta fart för att se vart de tar vägen landade fint hos mig.

Du kan läsa mer om Maria och kursen här. Maria kommer att köra en sommarkurs på halvfart så att du verkligen har tiden att ägna dig åt det viktigaste du har. Kursen börjar 1 juni så var lika spontan som jag och anmäl dig med en gång. Det är begränsat med platser.

Anmälan gör du här.

blomsterpillNågra av mina kärnord som jag kom fram till i ett av stegen är kreativ, skapande och inspirerande. Att blomsterpilla (som jag kallar det) är både kreativt och inspirerande. Rentav meditativt. Kanske du också har något du gör när du vill rensa tankarna eller när du bara vill skapa något konkret med händerna. Tror det där är viktigt, framför allt för oss som sitter mycket vid ett skrivbord. Kanske mitt skapande med blommor kan inspirera dig? Här kan du se mer av mitt blomsterpill.

Gemenskap och sällskap på vägen

Utöver allt ovan, en annan sak som varit fin är att man också blir medlem i en sluten facebookgrupp med både coachning av Maria och gemenskap med de andra kvinnorna som går kursen. Jag har nu lärt känna flera som så naturligt kändes som vänner med en gång och jag både verkligen hoppas och tror att vi kommer att ses en dag framöver. Då kanske vi får tillfälle att prata om livskartan och hur och om vi förändrat något i våra liv, förverkligat några drömmar eller bara formulerat för oss själva vad som är viktigt i livet. Vilka kärnvärden vi ska följa. Det känns fint. Sammanfattningsvis är jag så nöjd med att ha investerat i mig själv och resten av mitt liv.

Ännu mera Blomster&Bakverk

Varmt välkommen att också följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

You Might Also Like

2 Kommentarer

  • Reply Tina 28 maj, 2019 at 13:53

    Tack för tipset<3

  • Lämna en kommentar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.