Tips

Picknickmat med Bad Apple på Slottsträdgården Ulriksdal

bad apple dukat för picknick slottsträdgården ulriksdal

Häromdagen var jag inbjuden till picknickpremiär och aktiv matlagning tillsammans med Bad Apple. Vi sågs dessutom på en av mina absoluta favoritoaser, Slottsträdgården Ulriksdal. Här var det vackert uppdukat inne i Orangeriet där vi skulle inviga årets picknicksäsong.

bad apple picknick

Bad Apple, en ny sorts cider

Kvällen inleddes med att Olof Ingemarsson från Frutoso berättade om den helt nya äppelcider som lanseras på Systembolaget den 1 mars. Svenskproducerad på gröna äpplen från Österlen och framtagen för att passa till mat. En lägre sötma i kombination med torrhet och hög syra ger en riktigt frisk dryck. Den har också en lägre alkoholhalt (4,5%) och passar utmärkt till både asiatisk mat såväl som vårprimörer och ljust kött. Drycken är dessutom förpackad i en klimatsmart PET-flaska.

collage picknick bad apple

Matlagningskväll

Vi som var med denna kväll delades in i tre matlag som tillsammans skulle ta fram varsin maträtt som passade både till drycken och att ha med på en picknick. Stjärnkockarna som guidade oss genom kvällen var Lisa Lönner Pulkkinen, Agnes Fällman och Jonas Lagerström. Här ovan ser ni också en del av de råvaror vi hade att tillgå.

råvaror matlagning bad apple

Inne i köket på Slottsträdgårdens café kändes det nästan som vår när råvarorna rullades in. Tillsammans med Rebecca lagade jag en vegetarisk rätt under ledning av Husmor Lisa. Lisa hade med sig en underbar halloumiliknande ost från Löfsta Herrgårdsmejeri. Vi bestämde oss för att göra en slags plockrätt tillsammans med ugnsbakade tomater, fikon och en örtig auberginecreme samt toppat med en citrusdressing och lite brödsmulcrunch.

collage bad apple matlagning

Osten röktes först och Lisa demonstrerade hur man på ett enkelt sätt kan göra detta med en liten rökmojäng. Osten fick ligga ett tag i rökfyllda plastbunken och fick en god lätt rökig smak. Team Beef bestod av Kinna och Sigrid under ledning av Jonas. Den hängmörade biffen med kappa stektes med tekniken tataki. Team Lax bestod av Sandra och Olof under ledning av Agnes.

matlagning bad apple fisk

fisktaco bad apple

Agnes hanterar Salmalaxen så grymt skickligt och teamet lägger upp sin härliga laxrätt serverad i spetskål med smaker av både äpple, lime, mango och grape. Både krispigt, fräscht och jättegott!

bad apple picknickmat

Vi lägger sista handen vid vår plockbricka. Cocktailtomater i blandade färger som ugnsbakats länge på låg värme tillsammans med olja, socker, salt och färsk timjan. Och så hällde vi över lite av cidern. Auberginecremen gjordes av kraftigt stekta aubergineskivor som mixades tillsammans med olja, salt, timjan och basilika. Den rökta osten stektes gyllenbrun på två sidor och alltsammans lades upp vackert på fat med färska fikon och lite grönt. Det här var en rätt helt i min smak!

biffsallad picknick bad apple

Och så den asiatiska biffsalladen som serverades med en syrligt god sesamdressing och en härlig majonnäs med lime och koriander. Riktigt gott! Dessutom så snyggt serverad i trälåda.

bad apple picknick

picknick bad apple

picknick bad apple

En fantastiskt trevlig kväll med många goda smaker och härligt umgänge. Stort tack till både Frutoso och alla matlagare som gjorde kvällen fin.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.