Tips

Tillåt kakor, äntligen en podd om bakning

28 juni, 2019
tillåt kakor podd

Tillåt kakor, ja tack!

Tillåt kakor är Sveriges första och enda podd om bakning. Och jag älskar det! Att två av mina bloggvänner och främsta bak-inspiratörer gått samman och nördar ner sig i bakningens värld är ju bara så roligt. Varje vecka är det ett nytt ämne och man kan skicka in sina frågor på temat. Man lär sig massor. Till exempel, hur äggvita kan bli maräng, varför man i vissa kakor har både bikarbonat och bakpulver, olika tips att tänka på när man bakar. Ja, allt mellan himmel och jord som handlar om bakning.

Emma och Camilla, som jag trivs med ert sällskap i lurarna! Perfekt att lyssna på när degen jäser och kaffet är nybryggt.

bakpodden

Podden Tillåt kakor kommer ut med ett nytt avsnitt varje torsdag, och finns där poddar finns eller på den här länken.

Brinken bakar och My Kitchen Stories

Och missa för sjutton inte heller Camillas och Emmas bloggar. Jag har ju tipsat om dem många gånger tidigare men Emma driver alltså bloggen Brinken Bakar och  gör fantastiskt vackra bakverk med goda smaker, hon bemästrar spritsning som få och är bra på att visa och lära ut. Camilla har bloggen My Kitchen Stories och upphör aldrig att förvåna mig med alla bakverk som kommer ur detta kök. Nya varianter av gamla klassiker, allt lättbakat och pedagogiskt presenterat.

mjölkchokladcheesecake

Tips på goda och inspirerande bakverk

Här följer en del av det jag bakat från Emmas och Camillas bloggar. För det är ofta hos dessa två jag börjar leta när jag vill baka något nytt och leta inspiration. Och jag hittar alltid något gott! Här ovan ses en mjölkchokladcheesecake med salt kolasås på oreobotten. Himmelskt gott! Recept hos Emma, hittas här.

no-bake hallonpannacotta

No-bake bakelse med len vaniljkräm och vispad hallonpannacotta, denna är fantastisk! Recept finns här, hos Camilla. Denna valde jag att dekorera med bärpulver och oxalis. Eftersom det inte är hallonsäsong, gjorde jag istället en hallonkräm från ett recept  jag hittade här. Riktigt gott!

chokladbollsbakelser med hallonpannacotta

En chokladbollsbakelse med hallonpannacotta. Ja, men ni hör ju.  Det var till denna jag först gjorde hallonkrämen jag tipsade om här ovan. Detta recept kommer från Camillas första bok, en bakbok där alla recept är no-bake. Med andra ord, allt bakas helt utan ugn. Riktigt inspirerande bok som du kan läsa mer om här: Baka utan ugn. Jag kan också tipsa om att om du googlar på boktiteln hittar du flera recept från boken. Om du skulle vilja inspireras lite först.

rabarber- och jordgubbstårta

Här står jag med en av tårtorna jag bakade till midsommar ifjol, en fantastisk rabarber- och jordgubbstårta på mandelbotten. Recept hos Emma, här. Bilden är tagen av min fina vän Lena. 

Så, nu efter detta frosseri i godsaker hoppas jag att ni hittar både till podd och blogg hos några av mina inspirationskällor! 

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Och du har väl sett att min bok Blomster & bakverk nu finns ute i bokhandeln!

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply Emma Thun 29 juni, 2019 at 16:46

  Även om jag bakar sällan, och så gott som aldrig sötsaker, så älskar jag podden! Var fast från första avsnittet :) Härlig dynamik och människor som verkligen brinner är så inspirerande – oavsett ämne.

  • Reply Annelie Andersson 29 juni, 2019 at 18:21

   Det håller jag med dig om, finns där passion dras man med! Jag som bakar mycket tycker att det är underbart ämne.

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.