Trädgårdslandet

Första sensommarskörden

 
Den vackra brytbönan ‘Purple Queen’ har vuxit på fint i sommar och nu var det dags att skörda de första bönorna. Första gången jag odlar denna sort. Man ska gärna ta dem innan fröna börjat svälla. Och skörda ofta. Baljorna är oerhört vackra, men blir gröna vid kokningen. Tänker mig en riklig skörd och att jag kan fylla frysen.
 
 
Den fröpåse jag beställde hette ‘Purple Queen, Dwarf Bean’. Det är alltså en lågväxande böna som blir lite buskig och blommar med små syrenlila blommor. Väldigt lättodlad och bönan ska vara väldigt god. Det utlovas också en riklig skörd, ju mer jag plockar. Ser fram emot det. Får återkomma när jag kokat och provsmakat.
 
 
Vitlök är det också premiär för i odlingslådorna. Måste leta fram vad sorten heter, men om jag minns rätt ska den skördas först i september-oktober. Drog ändå upp en idag för att kolla läget. Läste att om blasten vissnat ner kan man se efter om vitlöken är klar, och ju tidigare man skördar desto mildare smak. Men jag låter nog vitlöken bli klar därnere i jorden.
 
Sen tänker jag mig att torka och fläta och njuta lång tid framöver.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Petra / Popetotrora 7 augusti, 2013 at 22:19

  Härligt med egna odlingar! Mina futtiga balkongodlingar bleknar i jämförelse med bönor, vitlök etc. :)

  • Reply annelie 8 augusti, 2013 at 10:08

   Ja, det är verkligen härligt. Jag har mest ägnat mig åt perenner och sommarblommor, vilket jag tycker är allra roligast så odla grönsaker är nytt och skoj. Speciellt sedan vi byggde odlingslådorna ifjol. Ett rent (och gott) nöje :)
   Vad roligt att du tittar in här och tar dig tid att skriva ett par rader.
   Kram!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.