Uncategorized

WE DECOR LIFE • VÅRLÄNGTAN

 
Vårlängtan. Den växer sig starkare för var dag nu. Snödropparna står där en dag och lyser med sin kraft trots att fötterna står i frusen is. De där första knopparna som trotsar vintern skänker sådan glädje. Plötsligt en morgon är stora slänten helt grön och hjärtat slår ett extra slag. Påföljande morgon är trädgården åter inbäddad i ett vitt täcke, snödropparna syns knappt, och jag tänker att det är väl så som det är i februari. Man slits lite mellan hopp och förtvivlan innan våren bryter ut för fullt.
 
 
Längtan till och vägen mot våren fylls av snittblommor i vas och vårlökar i kruka. Eller kvistar. Om man som jag har en trädgård är det ett ljuvligt sätt att skapa sig sin egen vår inne och bejaka den där längtan att komma ut i trädgården och att känna vårsolens värmande strålar på nästippen. 
 
 
Och när solens strålar söker sig in genom köksfönstret och landar på mina forsythiakvistar så är det som att hela rummet fylls av en stor sol. Då gör det inte så mycket att Kung Bore gäckar mig. Jag vet att när som helst nu, så hörs tonerna av smältande snö och frostänglarna drar sig tillbaka och himlen blir klarare och det är dags att sopa undan gruset och tvätta fönstrena rena. Allt har sin tid.
 
 
En blomsterkaffe finns det däremot alltid plats för. Alltid.
 
Det här är mitt bidrag till veckans tema hos Decor Life.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Ulrica 24 februari, 2015 at 10:31

  Härliga bilder :).
  Den nedersta bilden föll jag pladask för direkt!!
  Jag gillar också att använda Alfapet-brickor, det är en härlig touch.

  Ha en fin dag!
  mvh Ulrica

 • Reply Den där Victoria 24 februari, 2015 at 11:11

  Vilket fint inlägg, både bild och text. Jag gillar också Alfapetbrickorna, tänkte nästan köpa ett Alfapet bara för dom :)

  Kram Victoria

  • Reply annelie 24 februari, 2015 at 11:31

   Tack fina du. Ja, brickorna är tacksamma att leka med. Vet du, att jag hittade ett helt nytt och oanvänt Alfapet på loppis för 20 kr. Det spelas med också men mest är det mamma som leker med dem ;-) Tips!
   Och kram tillbaka.

 • Reply Tina | Peppar och vanilj 25 februari, 2015 at 09:03

  Hopp och förtvivlan. Sant så sant. Dock bestämmer vi att HOPP skrivs med stora klara bokstäver och förtvivlan med mindre och mindre bleknande bokstäver!
  Snödroppar med fötterna i is och smält atten är så vackert. Blek vårsol som förstärks och exploderar i rummet då blomsterkaffet avbjuts är oemotståndligt. Tack för ett finfint inlägg. Tack :)

  Allt gott!

 • Reply Decor Life 25 februari, 2015 at 11:29

  Tack så mycket för att du delar med dig av din VÅRLÄNGTAN!

  Vi önskar dig en fin dag och en ljuvlig vår när den väl kommer :)

 • Reply Hanna 25 februari, 2015 at 21:39

  Vilket fint inlägg, och vilken toppenfin kaffekopp på sista bilden!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.