Uncategorized

Månadens lista • Mars

Förra månaden det begav sig, när Tant Johanna publicerade sin lista och Weronica sin, så kom jag mig aldrig riktigt för. Det är ju väldigt roligt med listor, speciellt när vi är många som samlas kring samma. Men nu så, är det dags. Tant Johanna och Tina har gjort sina listor för mars och jag blev inspirerad, så här kommer min lista.

 

 
Kaffekopp – Kåsan. Min favorit, så vacker och god att dricka ur. Drejad av keramikern Eva, Form från Skå. Snart är det ett år sedan vi var där på besök och jag känner att det snart är hög tid för en utflykt. Inte minst för de mest ljuvliga pingviner jag någonsin sett.
 

Resmål – Vi räknar ned nu, till ledig vecka som kommer att tillbringas på vingård i Toscana. Känns lite lätt overkligt men åh, som jag längtar.

 
 
Musik – Vet inte varför men det blir sällan tid att lyssna till musik nuförtiden. Förutom det som spelas på jobbet eller bilradion. Att då ha en dotter som spelar piano och få höra henne öva där hemma. Det är lite lätt magiskt faktiskt. Jag som inte alls är musikalisk förundras över hur mycket vackert som kommer ur de där fingrarna och tangenterna. Ljuvligt är det i alla fall. 
 
 
Älskar Zits

Bil – Och så kom den dagen när sonen plötsligt var 16 år, lite mer än 2 meter lång och redo för att börja övningsköra. Handledarutbildning avklarad så nu börjar en rolig tid.

 

 

Skor – Men alltså. Hur snygga som helst ju!
Och jag som behöver ett par nya ballerina. Och jag som alltid faller för rosa. Ja, tack.

 
 
Frisyr – Till vardags har jag aldrig uppsatt hår men på semestern går jag gärna runt med en slarvig tofs. Om jag inte har sådan tur att dottern är på flät-humör för då kan man få den finaste uppsättning. Som här.
 
 
 
Mat – De har gjort det igen. Anna och Fanny Bergenström, numera på eget förlag. Som vanligt en andlöst vacker bok med massor av inspiration. Första receptet ur boken ska tillagas idag. Med förhoppning om att sidorna i denna bok ska bli lika slitna som alla deras andra böcker som tronar i min kokbokshylla. Ett smakprov ur boken finns här. Fanny Bergenström har dessutom fått pris för bästa foto för boken. Välförtjänt.
 
Sweatshirt – Eller ja, det kanske inte är en sweatshirt men väl en tröja med ett av de vackraste språk jag vet. Längtan till Paris i en tröja, förmodligen snart på en kropp nära mig.
 
 

Bok – Har berättat tidigare att jag är med i två olika bokklubbar. Den här gången slumpade det sig så att vi läst samma bok, Då tänker jag på Sigrid av Elin Olofsson. Den lilla bokklubben sågs i måndags kväll och den stora bokklubben kommer hem till mig ikväll. Ska bli spännande att jämföra vad som sägs. Är själv lite splittrad. Sannerligen ingen munter historia och tempot är verkligen norrländskt. Lite sävligt. Men språket är fantastiskt. Riktigt bra. Så det ska bli spännande att se vad författaren hittar på efter denna sin debut. Min tur att bjuda på middag och då ingår också att komma med förslag på ny bok att läsa. Har ni några fantastiska boktips därute får ni gärna meddela mig.

 
 
Citat – Något vi alltid kan påminnas om. Och alltid bör tänka på. Alltid. Alltid. Alltid.
 ♥
Mars känns som en fin månad.
 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Den där Victoria 20 mars, 2015 at 08:52

  Så mycket fint på din lista och citatet är verkligen något för alla att ta till sig.

  Ha en fin helg.

  Kram Victoria

 • Reply Nilla Tankebubblor 20 mars, 2015 at 16:29

  Bra citat! Vilken fin måndagslista du har gjort. Ha en fin helg!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.