Uncategorized

Månadens fyra – U

 
Månadens fyra är tillbaka efter sommaruppehållet!
Den här månaden utmanas vi av Anna och Ulrika på bokstaven U.
Kika in hos dem, läs de enkla reglerna och gör din egen fyra.

 

 U som i Uggla  Utekväll  Uppföljare • Uppskattning

 
 

 
Vem hade kunnat ana att ugglor skulle få en så framträdande roll i världen av inredning och accessoarer. Ugglor fascinerar mig och har så gjort länge. Men det är inte så att jag har uppstoppade ugglor i byrålådan och små uggle-kreationer både här och där. Är lite selektiv i vad jag tycker är fina ugglor. De får gärna vara grafiskt vackra och vara lite av fantasiugglor. Däremot finns det några ugglor här hemma som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Speciellt tovelisas ‘ugglekram’ och allra närmast förstås den uggla som min dotter tecknat och som jag fick tillsammans med kloka ord på mors dag. Också en ugglekram. Från mitt finaste lilla hjärta.

 
Den här sommarens utekvällar var ju helt oslagbara. Speciellt de vi njöt av i lilla stugan i lilla fiskeläget på Gotland. Mitt somriga paradis. Magiskt vacker solnedgång varje kväll (nåja, nästintill). Första parkett. Och att kliva ner i havet samtidigt som dagens sista solstrålar glittrar vid vattenytan. Det blir inte bättre än så här.
 
 
För ganska så exakt ett år sedan vann jag en resa till Fuerteventura med en av mina finaste vänner. En vecka som finns kvar i minne och hjärta. Där vid poolen och tystnaden läste jag den andra delen i Louise Boije af Gennäs trilogi om några nära vänner i Stockholm som alla lever olika liv med sin egen bakgrund, och som förenas av en djup vänskap som ömsom växer ömsom sätts på prov. De två första delarna grep verkligen tag i mig. Älskar språket, beskrivningarna, persontolkningarna, intrigerna, hur hon fångar nutiden – allt! Ni vet när en författare skapar en känsla så stark att det känns som att man är i rummet, att man känner dofter och smaker. Stämningar. Och allt drabbar dig som läsare. Kärlek och sorg, skratt och igenkänning, minnen och nutid, relationer, skildringen av olika klasser. Det är bara så begåvat.
 
Har längtat och längtat efter uppföljaren, den sista delen i trilogin och nu har den äntligen kommit! Men det är nästan så att jag redan känner en viss tvekan inför att öppna första sidan. En slags sorg över att det här är min sista stund tillsammans med Pella och Stefan, Victor, Jalle och Liv. Jag får väl dra ut på det och försöka hålla mig kvar så länge som möjligt. Fast samtidigt som jag tänker så vet jag att det kommer att vara omöjligt. Det här är en trilogi som jag rekommenderar alla att läsa. Och ni har många timmars njutbar läsning framför er.
 
 
Uppskattning.
Att vara tacksam för något, mot någon.
Eller dig själv.
Att bjuda på fina ord.
Inte bara tänka tanken, säga det högt.
Att se. Vara snäll.
Sprida kärlek. Karma.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.