Uncategorized

Mina tio • april

Vi har redan hälsat sköna maj välkommen, så det är hög tid för en återblick på senaste månaden. Som brukligt.

 
 

April blev en sådan där månad att spara i minnet. När vintern utplånades och vi nästan fick sommar fast det bara var påsk. Oavsett så var det en ljuvlig månad när sprittet kom tillbaka och det gröna i trädgården åter började väckas till liv. Att maj just nu spelar oss ett spratt väljer jag att bortse ifrån. Till helgen blir det nåååågot varmare.
 

 
Mitt gröna intresse fick verkligen sitt lystmäte den här månaden. Äntligen kom jag till Botaniska trädgården i Göteborg, denna vackra oas tillgänglig för alla. Det kändes lite speciellt också att komma så här i början av säsongen när endast vårlökar och tidiga perenner stod i blom. Och så alla magnifika magnolior. Och körsbärsträd. Och rhododendrondalen som redan stod i blom. Ovanligt tidigt. Ovanligt vackert.
 
 
 
Och så fick jag njuta av Tage Andersens privata samling kamelior när vi besökte Gunillaberg. Hit vill jag verkligen återvända när de öppnar för säsongen och blomningen ute kommit igång. Snart, snart hoppas jag få tid att sätta ihop ett inlägg bara från det besöket, för det vill jag gärna ta med er på.
 
 
Fredagsbuketten från affären är nu ett minne blott. Stora som små buketter plockas i trädgården eller i närmsta skogsbryn. Ett stort fång vitsippor som förgyller köksbordet är lycka. Vårlycka.
 
 
detalj                                                                         reflektion
 

Fotoutmaningen i mars blev fotoutmaning i april och det fortsätter även nu i maj. Att se sin vardag i bilder och varje dag klura över ett givet tema är oerhört roligt. Precis som att se alla andras tolkningar av samma ord.
 
 
Plötsligt känns det som att det här med att vända blad i almanackan går lite för fort. Snart visar det skolavslutning och semester. Som vanligt ska vi tillbringa några veckor på vårt älskade Gotland och äntligen bokades båtbiljetterna. Ovanligt sent i år för att vara oss, men nu har vi i alla fall en plats på båten till rosornas ö.
 

 
Den dieten jag skrivit om tidigare har nu pågått i två månader, även om jag börjat släppa på en del förbehåll och prova mig fram. Det har gått över förväntan och jag har mått väldigt bra under tiden. Och det här blev precis den där knuffen som behövdes, att pröva sig fram med framför allt mer vegetariskt men också sött utan socker. Det är också väldigt roligt att bjuda på. Och förvåna.
 
 
I’m participating in this year’s Pay It Forward initiative: The first 10 people who comment on this status with “I’m in” will receive a surprise from me at some point during this calendar year – anything from a book, a ticket, something homegrown or handmade, a postcard, absolutely any surprise. There will be no warning and it will happen when the mood comes over me… I will find something I believe would suit you and make you happy. These 10 people must make the same offer and distribute their own joy. Simply copy this text to your profile so we can form a web of connection and kindness. Let’s do more loving things for each other in 2014, without any reason other than to make people smile and show that we think of each other. Here’s to a more enjoyable, more friendly and love-filled year.
 
Sprid lite mer kärlek kan man väl säga är budskapet bakom ‘Pay it forward’ som för ett tag sedan började cirkulera på instagram. Jag tyckte det lät kul och knep en plats hos Ida och i gengäld ska jag själv föra glädjen vidare. Fem insta-vänner hoppade på hos mig och nu ska jag klura ut små roliga presenter att skicka till dem någon gång under året. Nivån höjdes däremot en aning när min present från Ida kom. Har ni sett så fint!

Till vardags arbetar jag som Operativ projektledare på reklambyrån RBK. De senaste åren har vi arbetat med Natalia Project, ett unikt överfallsalarm för människorättsförsvarare som vi utvecklat i samarbete med vår kund Civil Rights Defenders. Natalia Project är fantastiskt på många sätt men framför allt gör det skillnad. Det vi gör ser till att skydda de som runtom i världen enträget arbetar för allas våra rättigheter. Och skulle något hända ser Natalia Project till att omvärlden genast får kännedom om exempelvis ett överfall. Natalia Project skördar nu många framgångar runtom i världen i olika slags tävlingar. Roligast var nog ändå att vi på hemmaplan och svenska Guldäggsgalan hade glädjen att få ta emot två guldägg och ett silverägg. Läs mer om Natalia Project här. Och i den tidning vi tillsammans producerat, Time to Act, kan du läsa ännu mer om det fantastiska arbete som Civil Rights Defenders gör. Visa gärna ditt stöd genom att följa på facebook eller twitter eller genom en gåva. Oavsett priser i tävlingar är det viktigaste att projektet sprids och att vi kan skapa förutsättningar för att rädda modiga och hotade människors liv.

 
När jag inte arbetar eller är ledig, så pysslar jag med min lilla hobbyverksamhet, Bakverkeriet, som jag berättat om tidigare. Den här månaden fick jag både glädjen och äran att baka ett gäng tårtor till en mottagning som hölls hemma hos en instagram-vän. Och jag fick i uppdrag att baka rosa macarons till butiken Valdy Living som firade 1-årsjubileum. Så himla roligt!

Nu ser jag verkligen fram emot att maj blir sköna maj!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.