Uncategorized

Mina tio • februari

 
Kalenderbladet har redan vänts men här kommer en tillbakablick och mina tio för februari. En månad som trots sin gråa färg ändå passerat rätt fort. Nu tar jag mig an mars och längtan efter vårspritter är stor.
 

 
Vårtecken i min trädgård. Det är en konstig vinter i år. I alla fall här, strax norr om Stockholm. Knappt någon snö, den som kom bidrog till en ljusare tillvaro men så värst länge låg den inte kvar utan vintern har varit mera grön och grå. Nu har snön sen länge smält bort och i februari kan man börja leta. Leta efter de små vårtecknen i min trädgård. Och det spritter i de gröna fingrarna.
  

 
Februari är månaden då jag börjar känna längtan till trädgård och uteliv. Plockar in kvistar av syren, forsythia och äpple. Tar en promenad i skogen och kommer hem med blåbärsris. Inte gör det ont när knoppar brister.
 
 
Nu blir det några högst personliga rader. Bara för att det är så viktigt. En påminnelse till alla er kvinnor därute att känna på era bröst. Med regelbundenhet. För andra gången har jag hittat en knöl och gått igenom besök hos husläkaren, remiss till bröstmottagning, undersökning med röntgen, ultraljud och stickprov. Det var ingen fara den här gången heller. Tacksam och lättad. Men också trött efter ett par veckors väntan och tankar. Känn efter lite då och då. En gång i månaden är bra. Här finns bra information.
 
 

Helgblomster. Februari är en månad då glädjen blir lite extra stor av en bukett färska blommor till helgen. Frossar i både tulpaner och anemoner och pärlhyacinter och nu pingstliljor.
 
Den här månaden har två efterlängtade böcker kommit upp på bevakningslistan – Green Kitchen Stories och Det gröna skafferiet. Båda böckerna är sprungna ur fantastiskt fina bloggar som jag följt länge och jag ser verkligen fram emot bläddring i dessa vackra böcker. 
 
 
Det är inte så ofta jag blir godissugen men jag njuter gärna en bit mörk choklad. Och då ska den självfallet vara ekologisk och rättvisemärkt. Framför allt det senare. Den här månaden upptäckte jag dessa finheter. Älskar när förpackningarna är lika fina som innehållet. Fin gå-bort-present också. 
 
 
Alla hjärtans dag kom och gick. Visst är det mysigt att ha en dag med lite extra mycket kärlek omkring sig. I mitt hemmabageri bakades hjärtformade mazariner. Men det finns såklart alltid anledning att visa kärlek och omtanke de andra trehundrasextiofyradagarna också. 
 
 

Samma dag var det premiär för säsong 2 av House of Cards och jag var tvungen att hejda mig efter två avsnitt och se till att få lite sömn. Det är en beroendeframkallande serie med fantastiskt skådespeleri. Nu försöker jag ta ett avsnitt i taget och dra ut lite på det hela. Så att det inte tar slut för snabbt.
 
 
En annan serie jag njuter av är Jills veranda. Har bara hunnit med ett par avsnitt men åh, vad bra det är. Scenen när Titiyo äntligen får träffa Linda Martell, den första svarta kvinnan att framträda på anrika Grand Ole Opry är helt fantastisk. Mötena och människorna är det som gör den här serien lite smått magisk.
 
 
Februari är ju lika med sportlov som för vår del passerat den här veckan. I år blev det ingen fjällvecka för oss och jag saknar det verkligen. Den där semesterveckan i skidbacken med i bästa fall sol och blå himmel är bästa veckan. Frisk luft, familjen tillsammans, motion, kaffe och varm choklad i backen, korvgrillning och trötta ben. Nästa år får det bli fjällen igen. (Bilden ovan från vår skotertur på fjället i Lofsdalen för ett par år sedan.)
 
Då så. Kom an mars och kom an våren. Jag är redo.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.