Utflyktsmål

Gotlandstips • Botaniska trädgården i Visby

20 juli, 2013
 
Om ni besöker Visby kan jag varmt rekommendera ett besök i Botaniska trädgården. En oerhört vacker trädgård som består av olika delar, bland annat Rosengården, Lusthuset, Örtagården, Solvisarplan. Vid det här besöket fanns inte tid att gå igenom hela trädgården så jag bjuder på ett urval bilder. Nedan ser ni Solvisarplan, som är min absoluta favoritplats i Botaniska trädgården med de höga stenpelarna och klättrande blomning av olika slag.
 
 
Visby ligger i odlingszon 1 så i den här trädgården finns både vanliga, ovanliga och exotiska växter. Fikon och valnöt, tulpanträd och näsduksträd, magnolior och mullbär. Och mycket, mycket mer. Rosor finns det såklart i mängder och flera olika sorter att njuta av. Namnskyltar finns nästintill alla växter så hittar du en ny favorit är det lätt att skriva upp arten på att-inhandla-till-trädgården-listan. Om du vill veta mer om ”Botan” kan du klicka här.

 
Ovan ses tistel, rosen Drottningholm, humle på kransveronika och en klarblå stockros.
 
 
Kan varmt rekommendera en lång stund i denna gröna oas.

You Might Also Like

Inga kommentarer

 • Reply Kristinas oas 20 juli, 2013 at 21:31

  Visst är det kul att besöka botaniska trädgårdar och hitta nya favoriter (så praktisk med namnskyltar). Rosen Drottningholm var jättesöt och knallblå stockrosor har jag aldrig sett, coolt!
  Kristina

  • Reply annelie 20 juli, 2013 at 22:22

   Ja, verkligen! Både njutbart och inspirerande. Blev också förtjust i rosen och stockrosorna var så speciella. Tack för att du tog dig tid att skriva några rader.

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.