Utflyktsmål

Gotlandstips • Krusmyntagården

31 juli, 2013
Nu när jag blivit med blogg har det varit lite extra roligt att ha med kameran till olika utflyktsmål på Gotland och dela med mig av olika smultronställen. Det finns såklart mängder med flera tips och ni har fått följa med till de platser som jag själv besökt i sommar. Säkerligen blir det nya mål och nya tips nästa år.
 
 
Strax innan vi skulle åka hem slog det mig att jag glömt tipsa om smultronstället som ligger allra närmast vårt somriga paradis, nämligen Krusmyntagården. En örtagård, butik och restaurang som ligger ca en mil norr om Visby. För oss är det 10 minuters promenad till en glass, ett besök i butiken eller en titt i örtagården. Det är lite roligt att ha ett utflyktsmål så nära när man blir sugen på en glass men inte vill sätta sig i bilen. Och antingen kan vi ta bilvägen eller strandpromenaden längs havet.
 
 
Redan 1969-1971 anlades anläggningen och i örtagården hittar du ca 200 olika arter. Numera är det (tack och lov) fri entré till själva örtagården och om intresse finns kan man i butiken köpa ett häfte med beskrivning av växterna. I år tycker jag att örtagården var mer välskött än tidigare och flera fina sittplatser har tillkommit.
 
 
Om du vill läsa mer om Krusmyntagården eller beställa hem kryddor från deras webshop kan du göra det här.
 
 
Här kan man sitta och njuta av allt det vackra med havet i bakgrunden. Cikorian är så fin just nu. Och kombinationen vit pelargon med lavendel i vackra korgar ska jag lägga på minnet.
På gräsplätten ovan till vänster mellan rabatterna har jag börjat ett par morgnar den här sommaren med ett 90-minuters pass Viryayoga ledd av den fantastiska yogin Frida. Ett fantastisk sätt att starta dagen till solens strålar, havets brus och humlornas surr. Och en massa glada skratt. Och efteråt har vi kunnat köpa frukost med nygjorda mackor och kaffe. Underbart!

 
I sommar har det varit premiär för Krusmyntagårdens nya restaurang. Vi har inte provat den ännu men det känns onekligen som ett lyft för platsen. Innan har de varit så oerhört väderberoende. Inte minst kvällarna med lammgrillning, som jag hört flera rekommendera. Då kan du njuta av både lammgrillning och solnedgång.
 
Det var det sista gotlandstipset för i år. Hoppas ni tyckt om resan.
Och kanske att ni blivit inspirerade till att göra er egen gotlandsresa.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.