Utflyktsmål

Gotlandstips • Verdus Veranda

22 juli, 2013
När vi är här på Gotland om somrarna njuter vi av att bara vara. Här och nu. Ta vara på lugnet som infinner sig när man bor i en liten stuga i ett gammalt fiskeläge precis vid havet. Inget rinnande vatten. Toalett, dusch och disk på gångavstånd. Stormande hav eller spegelblankt. Promenader och frukost ute. Njuter av varje sekund. Många som turistar här på ön frågar mig om jag besökt olika ställen och på en del platser har jag såklart varit genom åren, men långt ifrån överallt. Just för att jag njuter av att bara vara här. Men så kommer det en dag med mulen himmel och då sätter vi oss i bilen i någon riktning för att åka till de där platserna som jag läst om och längtat till. Häromdagen for vi söderut och den där speciella platsen för dagen var Verdus Veranda i Hablingbo.

 
Verdus Veranda är en trädgårds- och inredningsbutik med en härlig mix av svenskt, franskt och brittiskt. I den lummiga trädgården finns färgglada möbler, spaljéer, dekorationer, växter och krukor. Ett vackert växthus. En härligt dekorativ vattenspridare. En gunga högt upp i ett träd. Och små charmiga detaljer lite varstans som man upptäcker om man låter blicken vandra.
 
 
I trädgården finns också två hus fyllda med unika och fina saker att köpa med sig hem. Keramik, glas, ljusstakar, lyktor, böcker, trädgårdsattiraljer, verktyg, tyger, möbler, kuddar, kläder och dukar. Och mycket mer.

 
Namnet Verdus är ett skapat ord av ägarna till butiken. De ville skapa ett kort och välljudande ord som skulle uppfattas som ett latinskt ord och med anknytning till trädgård och grönska. Nu när jag varit där tycker jag att de har lyckats väldigt bra. Känslan och upplevelsen sitter i. Ta dig tid att gå runt och ta in alla finheter.
 
 
Om du vill veta mer om öppettider, vägbeskrivning, sortiment med mera så besök deras hemsida – här.
 
 
Njut av ert besök i denna gröna oas.

You Might Also Like

Inga kommentarer

 • Reply Bara anna 23 juli, 2013 at 17:57

  Blomster och bakverk, så fint namn på en fin blogg! Synd vi inte ska till Gotland i år, du har ju kommit med så många bra tips. Berså skulle jag gärna vilja besöka…
  Må så gott
  //bara anna
  Annacecar.blogspot.com

  • Reply annelie 27 juli, 2013 at 11:17

   Tack så mycket, och välkommen hit. Tipsen kan ju sparas till en annan gång :) Berså är verkligen trevligt – ett bland många inspirerande ställen på ön. Allt gott.

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.