Utflyktsmål

Vackra Toscana

13 april, 2015
 
 
 
 
Landar efter en fantastisk vecka i vackra Toscana. Ett påsklov utöver det vanliga. En storfamilj om femton personer i blandade åldrar som huserat i tre av husen på svenskägda vingården Terreno som ligger i Greve in Chianti. Veckan inleddes med lite regn och kalla nätter. Sedan kom solen och med den värmen. Hann snabbt vänja mig med att gå barfota. Och maten – så mycket god mat vi har ätit! Risotto, pasta, pizza, fisksoppa, antipasti, vildsvin, kaffe, glass. För att inte tala om när vi handlade kött till ett par middagar på vingården hos den världsberömde slaktaren Falorni, lämpligt nog belägen på torget i Greve. Matupplevelser. Massor av skratt. Fina stunder. Bilkörning i Italien med utmanande fickparkering. Rundvandring på vingården. Påskfirande i Florens. Uffizierna och Museo Galileo. Fotbollsmatch. Utflykter till Pisa, Lucca, Siena och andra små pärlor.
 
 
 
Storslagna vidder. Och så denna blomning som gör så gott för själen. Vi mötte våren i Toscana och fick liksom den härliga vårkänslan förlängd. Fikonträd utanför dörren och häck av rosmarin och lagerblad. Färska kryddor runtom att bara plocka av och strö på maten. Ljuvligt, helt ljuvligt. Lovar att återkomma till vår resa och visa lite mer. Ikväll tittar jag bara snabbt in och säger hej och delar med mig av några bilder från mobilen. Hoppas ni får lite vårkänsla ni med.
 
Buona sera.

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Reply Ulrica – Krii's Kitchen 13 april, 2015 at 20:44

  Alltså det verkar som att ni haft det helt underbart! Jag är bra avundsjuk får jag säga. Vill väldigt gärna åka till Italien igen för åh vad jag älskar maten och vinet. :)

  Ser fram emot att få reda på mer hur ni hade det.

  Kram Ulrica

 • Reply Katarina 14 april, 2015 at 04:56

  Låter helt underbart!

 • Reply Emma 14 april, 2015 at 05:53

  Åh tack! Precis vad jag behövde såhär på morgonkvisten när vi vaknade till frost igen. Men bilderna ger nytt hopp!

 • Reply Karin A 14 april, 2015 at 20:48

  Så underbart Annelie! Har också firat en påsk i Toscana (vi bodde i Florens men gjorde bland annat en utflykt till Greve). Italien är fantastiskt och det gör så gott att få komma iväg och starta våren på sydligare breddgrader. Och maten ska vi inte tala om – den är ju bäst. Ser fram emot fler bilder!

  Kram från Karin

 • Reply The Place To Be 16 april, 2015 at 16:42

  Låter helt underbart! Ser fram emot att få höra och se mer från er resa!

  Kram Malin

 • Reply Vajb 17 april, 2015 at 18:19

  Åh! Vackra Italien! Längtar tillbaka till det härliga landet :)

 • Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.