Utflyktsmål

En instaträff med brunch och kreativitet

2 juni, 2015
 
 
 

 
På Mors Dag var vi en samling kvinnor bjudna hem till Ida Överby, designer som driver det egna företaget Crème de la Crème, designer och konsthantverkare på återbruk. Ida har nyligen fått klart med både verkstad och showroom/butik på tomten och vi som med jämna mellanrum ses på instaträffar hade glädjen att få bli hembjudna på brunch och prat. Ida hade bjudit in konstnär Karin Holmström som även hon bor i Rönninge. Två kreativa själar som vi troligtvis kommer att se en hel del av framöver. Både var för sig men även tillsammans.
 
 
 

 
Ida hade ordnat med en fantastiskt god brunch. Olika sorters bröd, chiapudding, fruktsallad, färskpressad grön juice och gott kaffe. Vi samlades runt ett bord i butiken, bland kakfat och Idas magnifika ljusstakar. Karin inledde träffen med att berätta hur det kom sig att konsten blev hennes uttrycksmedel och vi fick ta del av en fin historia. Härnäst kommer Karins alster både att medverka i utställning på Ulfsunda slott liksom på väggarna i tv-programmet Malou efter tio. Och i oktober kommer hon att delta i en utställning på Louvren. På bilderna ovan ser ni både Karin och Ida.
 
 
’Runaway Bride’ av Karin Holmström. Print från originalmålning i både olja och akryl.
 

 
Fångad på bild tillsammans med @frksotsur Fotograf @karinssurvey
 
 
@idacdlc visar allt vackert på bordet för @lislo_heart @birgow och @karinssurvey
 
Förutom sina egna alster har Ida tagit in produkter från konstnärer som hon har en relation till. Bland annat fantastiskt vackra kuddar och brickor från Nadja Wedin. Och så munblåsta glas (varav några speciellt framtagna till Crème de la Crème för att matcha glasunderläggen) från Kerstin Paulsrud. Och mycket mer.
 
Det som jag beundrar Ida för är hennes produktutveckling. Hon har kvar sin kärna i tillverkningen av ljusstakar, ljuskronor och kakfat men hon har hittat nya vägar att använda både porslin och skärvor. Som till smycken, som fotografiskt mönster till vackra bordsunderlägg och prints. Eller hennes fina hängare av gamla fat. Och de nya vackra plädarna! Hon har även gjort prints som både kan ramas in men som även är omslag till fina anteckningsböcker. Och så finns det lite handplockat, smått och gott, i form av scarves, plagg, pennor, små plåtaskar, smycken, goda teer och annat. Allt med den gemensamma nämnaren att det andas Ida och Crème de la Crème. Som ni förstår kan jag varmt rekommendera er ett besök till Ida. Showroom finns på Centralvägen 8B i Rönninge, öppet onsdagar 16-19, fredagar 12-16 och lördagar 11-14. Och sen finns ju webbutiken såklart.
 
Och som vanligt glädjefyllt att få träffa sina instavänner utanför kvadraten.
Om så bara för en förmiddag. Hoppas vi ses snart igen!

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.