Personligt Utflyktsmål

Instaträff med frukost på Zetas

1 maj, 2017
instaträff zetas

För en dryg vecka sedan inledde jag min torsdag på bästa tänkbara sätt. En instaträff tillsammans med en härlig samling människor med trädgård som stort intresse. Flera av oss har följts åt länge och andra var helt nya bekantskaper. Men så mycket kan sägas, att här knöts vänskapsband och vi planerar redan nästa träff.

instaträff zetas

instaträff zetas

Victoria hälsade oss välkomna och berättade om Zetas och trädgårdens bultande gröna hjärta (bild till vä, fotograf: Susanne Johansson).

Frukost på Zetas

Dagen började med att vi alla samlades utanför Zetas Trädgårds entré och det blev både kramar och varmt prat från första stund. En del har setts på bild och andra vet man inte alls hur de ser ut. Alltid lika spännande att faktiskt få träffa de som man så länge känt – åtminstone känns det så – och vilken dimension det blir till instagram och dess gemenskap.

Vi fick komma in i trädgården före öppning och välkomnades av Victoria Skoglund och hennes personal. I caféet hade det dukats upp en helt otroligt fin frukost åt oss. Victoria berättade om Zetas och dess bultande gröna hjärta. Victoria växte upp i trädgården som i många år drevs av hennes föräldrar och pappa Folke Mattsson lade grunden till trädgården som i sig är som en botanisk trädgård med tillhörande handelsträdgård. Det är det som gör Zetas till en så inspirerande plats tycker jag.

Nu har Zetas tagit nästa steg och börjat med e-handel vilket ställer helt andra krav. Flera nyanställda har behövts liksom logistik och lösningar för att skicka paket. Victoria tycker det är spännande med nysatsningen och betonade att det bultande gröna hjärtat i trädgården är det viktigaste och det som alla brinner för. Och det känns verkligen. In i minsta detalj. Alla arrangemang. Torget där allt är färgsorterat. Kundtoaletten. Butiken med finheter. Bemötandet och kunskapen.

instaträff zetas

instaträff zetas

Gick som hastigast runt med kameran och knäppte några bilder. Fångades på bild av fina vännen Ann, som jag äntligen fick träffa.

instaträff zetas

Efter frukosten fick vi skutta och leka bäst vi ville i trädgården. Det pratades, fotades, diskuterades trädgård, växthus, vårblommor och ännu mer. Som jag hade velat fortsätta dagen i detta sällskap, men vi var några som fick återvända till vardagen och jobb. Resten fortsatte till Slottsträdgården Ulriksdal och fick både guidning av Bo Rappne och träffa Mona Blomm och katten Giggs. Kvällen avslutades sedan med gemenskap i Malins lokal. Nästa gång ska jag göra allt jag kan för att vara med hela dagen!

instaträff zetas

Här är alla gröna vännerna!

För fler bilder från dagen liksom grön inspiration kan jag varmt rekommendera er att besöka både instagramkonton och/eller bloggar hos mina gröna vänner. Eller kika in på hashtaggen #instaträffzetas Gruppbilden på oss alla togs med Anns kamera och bilderna längst ned till vänster och mitten har tagits av Ann. Till höger ser ni de som tog initiativ till träffen, Susanne och Catarina.

Här är hela gänget på bild:

Tarja / instagram @studiostillsam / blogg Studio Stillsam
Mariana / instagram @mariana.sjoberg / blogg M/S Design
Marie / instagram @hakesgard / hemsida Trip2garden
Viktoria / instagram @lillagrona_viktoria / hemsida Trip2garden
Erika / instagram @erikawakire / Blomsterfrämjandet / hemsida Wakire
Karin / instagram @79392
Lena / instagram @hammarlena
Charlotte / instagram @charlotte71u / hemsida Familjen Grön
Maria / instagram @villasmedsbo
Ann / instagram @ancherdesign / blogg Paulina & jag / webbutik Ancher design
Malin / instagram @malinmalva / Blomsterfrämjandet
Catarina / instagram @cat.persson / facebooksida Trädgårdsfröjd
Susanne / instagram @sussijo

Och så Victoria då, som har instagram @victoriaskoglund och blogg Victorias blogg.

akleja zetas

Berättade tidigare här att grönt är skönt och hjärtefint och som jag gläds åt alla finheter som generösa Karin hade med till oss i sin påse med ”Dala-boost”. Och så fick vi med oss en påse hem även från Zetas. Så mycket fint som denna dag hade att bjuda. Och jag tror jag måste åka tillbaka och införskaffa denna ljuvliga akleja för det fanns inte en möjlighet för mig att bära mer den dagen. Men dagen bär jag med mig. Med värme.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.