Utflyktsmål

Trädgårdsevent och inspirerande möten i Uppsalatrakten

5 maj, 2017
familjen grön

I helgen tog vi en tur till Uppsala, min dotter och jag. Dagens mål var en för oss ny vintagebutik och så ville jag åka till det trädgårdsevent som Familjen Grön anordnade tillsammans med Lördag Interiör.

Vi åker till Uppsala lite då och då. För oss tar det en timme med bil och här har vi både Retrolyckan och Retrologiskt som gärna får sig ett besök. Tack vare vår instaträff med frukost på Zetas lärde jag känna Charlotte som är en av tre bakom Familjen Grön. De anordnar trädgårdsevent där människor samlas och upplever trädgård tillsammans.

Lördag Interiör

Lördag Interiör

Nyöppning Lördag Interiör

Ett sådant event ägde alltså rum i lördags och då hemma i trädgården hos Sofia som i detta bedårande lilla sagohus har sin butik Lördag Interiör. Butiken ligger i ett otroligt charmigt villakvarter och det gula huset är fyllt med vackra textilier, möbler, tapeter och annat fint. Sofias butik finns också på instagram @lordaginterior Det var nyöppning av butiken den här dagen och på plats i trädgården fanns också Charlotta och Familjen Grön.

Familjen Grön

Pop-up shop Familjen Grön

Alltså, så mycket fint! Jag ville typ ta med mig allt hem … bara sådant som tilltalar mig och så oerhört fint presenterat. Inspirerande! En grå kruka med klöver fick i alla fall följa med hem. Och så en söt fågel på pinne i järn som blir sådär lite charmigt rostig.

familjen grön

Familjen Grön har flera tillfällen under året när de dyker upp med sin pop-up shop i olika trädgårdar runtom Uppsala. Se till att skriva in det i kalendern. Nästa gång är redan den 13-14 maj på temat Vårfägring och platsen är Slånvägen 5A i Vårdsätra, Uppsala, tid 10-16. För mer information finns hemsidan Familjen Grön och så finns de såklart på instagram @familjengron

familjen grön

Visst blir man glad av trädgård och blomster! Tusen tack till både Sofia och Charlotta för fint besök och vi kommer säkerligen tillbaka.

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply Anncha, stiligahem.se 5 maj, 2017 at 20:21

  Vilken härlig grön inspiration du bjuder på. Uppsala är väldigt trevligt. Vi brukar också åka dit emellanåt, inte minst eftersom det är fredriks studentstad. Kanske dags snart.

  Trevlig helg

  • Reply Annelie Andersson 6 maj, 2017 at 07:19

   Tack, vad roligt att det uppskattas! Håller med, en riktigt trevlig stad med massor att se. Och så kul med något annat emellanåt. Ha en fin helg, vännen.

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.