Utflyktsmål

Värmande vinterkväll med julstämning

21 november, 2014
 
Igår kväll trädde vi in här, för en vinterkväll i växthusen på Slottsträdgården Ulriksdal. Ni som följt mig här ett tag vet att jag mer än gärna besöker Ulriksdal alla årstider, men det är något visst med denna vinterkväll då man leder oss in i julstämning och bjuder på så mycket vackert att man åker därifrån med ett leende och värme i hjärtat. Marschaller lyste upp den sista mörka sträckan då när man ser växthusens ljus skymta bland träden. Utanför var fullt med vackra kransar, julbockar och vintergrönt. Inne i värmen möttes vi av så mycket vackra snittblommor och fina accessoarer att man bara ville gå varv efter varv och njuta.
 
 
 
Redan när vi kom var kön till kassan lång, lång och antalet besökare på årets vinterkväll måste ha varit rekordartat. Men flitiga fingrar och glad personal fick allt att flyta på så fint. Och lägligt nog fanns det chokladprovning längre ned i butiken som passerades när man senare stod i den långa kön. Inne i caféet bjöds på glögg och pepparkakor och fullt med besökare som njöt köttbullesmörgås och fika. Vi botaniserade istället bland alla olika sorter av amaryllis och Ulriksdals egenodlade julstjärnor. Det har blivit en tradition nu, att jag köper hem mina traditionsenligt vita julstjärnor här. Kraftigare exemplar får man nämligen leta efter. 
 
 
 
Inne i orangeriet bjöds på bubbel, snacks och en fantastiskt vacker dukning med ett blomsterarrangemang värdigt en Nobelmiddag. Hyacinter och julrosor om vartannat. Och allt i denna vackra kombination av grönt och vitt som jag bara älskar.
 
 
Visst kliar det lite i fingrarna efter att skapa julstämning hemma nu?
 
 

Julröda ranunklar möter dramatiskt röda amaryllis. Det blir inte vackrare än så här.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.