Vaniljpannacotta med hallonkompott är en härlig dessert. Jag gör min favoritvariant på hälften vispgrädde, hälften turkisk yoghurt. Det blir så gott! Jag tycker om att desserten är både söt och lite syrlig. Det som också är bra med den här desserten är att den kan förberedas i god tid.
Vaniljpannacotta med hallonkompott.
Frysta hallon är toppen att använda till den goda kompotten. Jag tittade igenom lilla extra-frysen och upptäckte två askar gotländska hallon som jag helt hade glömt. Hoppade jämfota av lycka! Än så länge har jag en del frysta bär kvar och som jag brukar säga, i frysen är det alltid säsong. Tror det får bli ännu en omgång sylt på björnbär och svarta vinbär.
Jag har här använt en silikonform och då behöver pannacottan in i frysen för att du sedan ska kunna trycka ut den ur formen. Du kan såklart lika gärna göra desserten i glas eller annan portionsform. Här kan du se när jag gjort desserten i samma silikonform, men en variant där jag toppat pannacottan med halloncurd. Och här kan du se hur silikonformen ser ut. Den söta snurran med hallonkompott är också gjord i silikonform men du kan såklart breda ut kompotten (eller spritsa) över den stelnade pannacottan istället.
Hoppas det smakar!