Veckans småplock

Veckans småplock. Lite bakat. Lite blommor. Frukost och fredagsfluff.

13 februari, 2015
 
Intensiv är nog ordet som bäst beskriver den här veckan. Intensiva dagar på jobbet och fullt upp om kvällarna. Håller på att experimentera och ta fram lite egna recept. Jag bakar, familjen smakar. Och så blir det tumme upp eller tumme ner. Eller mest tumme upp faktiskt. Det fick jag också för den här bilden på glutenfri Sirapslimpa när jag lade upp tipset i ett par olika celiaki-forum på facebook om att snitta det populära brödet lite vackert. Det blir ju så mycket godare då. När man äter med både öga och mage.
 
 
Eller vad sägs om en sådan här riktigt härlig frukost med saffransplättar, färsk frukt och lite frysta hallon. Så mycket mer behövs inte för att helgfrukosten ska kännas riktigt, riktigt lyxig. Vet att det syns lite dåligt men under tallriken ligger tapetprov Manhattan. Så grymt snygg är den. Och visst kan man drömma sig dit, när man äter en frukost the American way.
 
 
 
Jo, sen tipsade jag ju på instagram om vad man kan göra när plasten tas bort från fredagstulpanerna och alla blad bara slokar. Verkligen alla blad. Har nog aldrig hänt mig tidigare. Men jag gjorde som pojken med kycklingfiléerna, jag rullade dem (ni vet, han i reklamen ;-)). Ställde ned i vas med vatten och stack sedan ned tulpanstjälkarna. Blev som ett blomstöd och samtidigt en dekoration. Mina blad var redan lättformade men om du vill göra detsamma som bordsdekoration eller annat, kan du lägga bladen i vatten en stund, så blir de formbara. 
 
 
Och så kom det sig att jag fick syn på gardiner på rean. Nedsatta 70%. Mycket billigare än så blir det inte. Och vips vilken härlig värme det blev i köket. Passade perfekt också till orkidéen jag fått i present. Tänk ett tag hade jag nästan bara orkidéer av olika slag. Sedan tröttnade jag, totalt. Har mest köpt hem gröna växter nu och är det blommigt är det mestadels vitt. Och så på kort tid fick vi två färgstarka orkidéer och nu tycker jag de är riktigt fina. Men när de blommat över blir det nog något annat. Ombyte förnöjer. 
 
 
Nu hörrni, gör vi helg. På riktigt. Fram med fredagskänslan. Snabblagad middag på bordet. Och sen är det soffläge. Fötterna upp. Och teven på. Vi får se vem som somnar först. Troligtvis jag.
 
Fluffig fredag på er!

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.