Veckans småplock

Småplock [12] Brödsnitt, blomsterkaffe, bönpasta och box

23 mars, 2016
 
Det färdiga resultatet.
 
Som många av er vet älskar jag att snitta mina hembakta bröd och jag får en del frågor kring vad jag använder för verktyg och hur jag gör. Så i fredags kom jag på att jag kunde spela in ett litet klipp och lägga upp på instagram. Det här lilla enkla och snabbt påkomna klippet fick en helt enorm respons och har för tillfället visats drygt 7 800 gånger. Helt otroligt roligt och alldeles överraskande. Så här ser filmklippet ut:
 

Verktyget jag använder är en brödsnittkniv, vilken jag länkat till tidigare, och brödet är ett av de godaste glutenfria bröd jag någonsin bakat och smakat. Har experimenterat en del med teffmjöl på sistone och fått till detta fantastiska recept. Inom kort kommer jag självfallet att dela med mig av receptet till er.

 
Till nybakat bröd är det gott med kaffe, här min samling av blomsterkaffe med svart kaffe och vita blommor. Effektfulla tillsammans. Alstromeria, azalea, julstjärna och begonia.
 
 
Den här enkla och snabblagade rätten med bönpasta och kallrökt lax som jag tipsade om i somras har idag lagts upp hos blogg.se där de samlat ihop 4 rätter man lagar på under 15 minuter. Man kan också ”rösta” på det bidrag man tycker låter smarrigt. Kika gärna in och lägg en röst på min Laxpasta med kronärtskocka och kapris. Och varför inte laga den i påskhelgen. Snabbt och enkelt.
 
 

 
[sponsrad länk]
 
Till sist har jag ett erbjudande att dela med mig av. Jag har fått prova på den nya produkten Smakbox som precis lanserats. Man kan säga att det är en prenumeration på en box med ett 15-tal olika produkter och smaker som kommer ut varannan månad. Premiärboxen är den jag fått hem vilken innehöll sjutton trevliga produkter. Både sådant att stoppa i munnen direkt men även att ha till bakning och matlagning, samt en mängd rabattkuponger och recept. Positivt att det fanns en hel del glutenfritt och ekologiskt. På smakbox.se kan man teckna sin prenumeration och om du anger kampanjkoden ANNELIESBLOMSTER får du 15% rabatt på första lådan. Koden gäller till sista juni och för nya prenumeranter. Ordinarie pris är 189 kronor, värdet i butik 454 kronor. Läs mer om Smakbox och fullständiga villkor på deras hemsida.
 
 
Till frukosten häromdagen provade jag en helt ny granola som låg med i Smakboxen. Upptäckte att den tagits fram i samarbete med professor Stig Bangmark, vars krönikor jag läser med lika stort intresse varje gång. Här finns lite mer att läsa. Och jag måste säga att det var en god överraskning. Jag som allra helst gör min egen granola kan tänka mig att handla hem denna om tiden skulle knipa någon gång framöver.
 
Fortsätt njuta av veckan. Snart påskledigt.

You Might Also Like

2 Kommentarer

  • Reply Sara 23 mars, 2016 at 10:50

    Måste bara säga stort tack för det brödreceptet! Helt fantastiskt gott glutenfritt bröd! Alla älskar det och här hemma bakas det numera regelbundet. Det där med att snitta brödet har jag dock gett upp. Kanske är jag inte artistiskt nog eller så fungerar det inte med en vanlig kniv, hm?

  • Lämna en kommentar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.