Veckans småplock

Småplock (23) Knoppigt och blomstrande

6 juni, 2017
fredagsbuketten

Fredagsbuketten

Ett urval småplock från veckan som gått på instagram. Fredagsbuketten fick en plats i badrummet. Spansk klockhyacint tillsammans med ormbunksblad och daggkåpa. Och så den där härliga tvålen från Zetas som jag fick den där morgonen, ni vet, när den härliga samlingen trädgårdsvänner sågs där på frukost. Marmorbricka, doftljus och blå vas inhandlad hos by binett, en webbshop men också butik med allehanda finheter vars ’garage sale’ jag besökte för ett tag sedan och kom hem med en påse fynd. Snart är det dags igen och utförsäljningen äger rum i Täby, läs mer här.

getrams

Det här är en ny växt som kommit upp på listan över växter jag önskar i min trädgård. Getrams, storrams eller jätterams. Så otroligt vacker! Fick lite tips och fina erbjudanden om att komma och hämta plantor, och vem vet om det kan bli ett besök hos någon insta-vän framöver.

rhododendron knoppar

#jaggillarknoppar

Ja, och så dessa knoppar. Jag får liksom inte nog. I samband med vårt besök på Sofiero så knäppte jag nog ett hundratal bilder på rhododendron och azalea i knopp och i blom. Variationsrikedomen är fantastisk. Inte bara kulören på blomman utan bladen och dess struktur.

skörstark

Skörstark

Ordet ’skörstark’ ligger mig varmt om hjärtat och ibland ser jag motiv som direkt får mig att tänka på just det ordet.
Hoppas att ni njuter av solen och skön ledig nationaldag!
♥ ♥ ♥
På instagram heter jag @anneliesblomsterochbakverk

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply Wilda 9 juni, 2017 at 09:52

  Åh så fint inlägg och knoppar är ju verkligen så symboliskt vackra. Just nu slår mina liljor ut, bryter sig långsamt ut från sina stora knoppar. Vackert att följa!

  • Reply Annelie Andersson 9 juni, 2017 at 10:40

   Det är verkligen en härlig känsla att se det gå från knopp till blomma. Tack snälla för fina ord och för att du tittar in här.

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.