Veckans småplock

Oxalis, nya klassiker, loppisfynd, regndroppar och studenttider (småplock 24)

13 juni, 2017
oxalis nittsjö keramik

Oxalis i nyproducerad klassiker

Älskar min oxalis som övervintrar och varje år väcks lagom till tidig vår och på nytt sprider glädje. Brukar alltid dela på knölarna och sätta dem i flera krukor. Tycker mig märka att de blir kraftigare och yvigare ju mindre kruka de får. Och så klipper jag ned dem när de satt lite fart och genast skjuts flera skott. Och så är den så söt om kvällen när den fäller ihop sina blad.

Apropå söt, så är ju krukan från Nittsjö Keramik helt ljuvlig. En av flera klassiker som nu nyproduceras och är så oerhört glad att jag numera har denna i mitt hem.

vallmo

Bakom den fluffiga ytan finns det alltid ett vackre inre.

loppisfynd

Loppisfynd

Äntligen svenska jordgubbar! Dessa avnjöts på nationaldagen och fatet är ett loppisfynd. Står stämplat Fajans i botten. Tack vare kunniga instagramvännen Jenny fick jag lära mig att fatet kommer från Bo Fajans och formgivaren heter Allan Ebeling. Ett riktigt fint fynd för en tjuga.

daggkåpa

japansk lönn

Älskar att fota växter i regn. Få kan fånga regndropparna lika vackert som daggkåpan. Och nu är japanska lönnen så vacker, så vacker, när de flikiga bladen rullats ut.

little.u

Unika gåvor

I veckan firade vi två studenter. Tycker så mycket om att ge bort presenter som är personliga och gärna från lokala eller små tillverkare med passion för sitt hantverk. En av dem är Ulrika med little.u och varje beställning jag gjort hos henne har varit lika unik och fin. Den här fina länken med hjärta och namnbricka blev verkligen uppskattad.

skolavslutning syrener

Min fredagsbukett

Skolavslutningstider med syrener. Det här var mitt bidrag till veckans fredagsbukett, ett inspirerande blomsterflöde som du kan följa på instagram. Kika in på hashtaggen #minfredagsbukett Ett initiativ från @volanglinda och @skilladflorals

Ett urval småplock från veckan som gått på instagram. Du följer mig här @anneliesblomsterochbakverk

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply Pia 19 juni, 2017 at 09:54

  Åh älskar sista bilden med syrenerna!! Å vilken häftig krukväxt den första!:)

  • Reply Annelie Andersson 19 juni, 2017 at 14:43

   Så glad jag blir, tack snälla för dina fina ord. Oxalisen är verkligen både vacker och tacksam.

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.