Veckans småplock

Gröna smoothies, gröna soppor, gröna blomster & blad – småplock (26)

27 juni, 2017
grön smoothie

Tio dagar raw cleanse

Har precis uppnått ett mål och genomfört en tio dagar lång raw cleanse. Programmet har jag hittat inne hos Nillas Kitchen och det här var verkligen ett bra upplägg för mig. Behöver komma i balans igen på flera plan. Både i kropp, sinne och med sömn och stress. Kostplanen finns för både fem och tio dagar, och när de fem dagarna var klara mådde jag så bra att det inte var några som helst bekymmer att fortsätta lika lång tid till. Gröna smoothies har jag ätit till både frukost och lunch och denna blev en favorit. Proppfullt med grönt i form av spenat, avokado, stjälkselleri, äpple, gurka och pumpakärnor. Och så lite citron, ingefära och vatten. 

rawfood örtsoppa

Ett så här stort intag av grönsaker kan jag konstatera att jag mår väldigt bra av. Har inte varit några som helst problem att avstå från gluten, mjölkprodukter, socker, alkohol och animaliska produkter. Kaffeabstinensen gick över efter två dagar. Nu kan jag villigt erkänna att jag längtar efter en riktigt god kaffe. Och så kommer jag att gå tillbaka till att dricka en eller två koppar om dagen. Soppan ovan var så himla god, mycket smak av massa örter och goda kryddor och så toppat med hackad mandel och soltorkade tomater. Nu mot slutet har jag lagt in en del av salladerna som finns med i recepthäftet och de är både mättande och goda.  

Tack Nilla för kostplan, kunskap och stöd online. Läs mer om Nillas onlineprogram här.

morgonstjärna

Det kom en morgonstjärna

Den här lilla skönheten har dykt upp i min trädgård och jag kan inte för mitt liv minnas att jag ska ha planterat den. Lade ut bilden och frågade om någon kunde hjälpa till med namnet. Och visst fick jag hjälp! Det ska vara en Morgonstjärna och de sprider sig tydligen gärna och lätt, så någon har generöst delat med sig av lite stjärnor till vår trädgård. Tack för det.

aalto vas

En klassiker

Som jag tycker om denna klassiska form som kan fyllas med bara några enstaka kvistar eller ett enormt fång med blomster och blad. Den här bilden gjorde jag till en tävling hos Iittala på instagram där man skulle fota sin tolkning av midsommarblomster. Har jag tur vinner jag en vas.

Ett urval småplock från veckan som gått på instagram. Du följer mig här @anneliesblomsterochbakverk

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply Nilla Tankebubblor 27 juni, 2017 at 17:12

  Vad roligt! Jag blir jätteinspirerad av ditt inlägg! Jag gillar också Nillas kitchen. Ha det bra.

  • Reply Annelie Andersson 27 juni, 2017 at 17:47

   Men vad roligt att höra – tack Nilla! Och tack för att du tittar in. Må så gott!

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.