Veckans småplock

Frukost på burk, sommarmorgnar med nybakat bröd, gröna skönheter och annan njutning – Småplock (27)

4 juli, 2017
raw bovetegröt

chiapudding med lakrits

Veckans småplock börjar med dagens första mål och ett par matiga frukost på burk. Det här är något som jag verkligen gillar, att röra ihop frukosten på kvällen och sedan på morgonen bara toppa med lite gott. Enkelt, gott och lättvindigt.

Raw bovetegröt

Överst ser ni raw bovetegröt som jag smaksatte med fjolårets blåbär och en tesked lakritspulver. Därefter toppat med kakao nibs och lite kokosflingor. Bovetegröten kräver lite längre förberedelse då det hela bovetet ska ligga i blöt, men receptet ger två portioner så har du tur har du två färdiga frukostar redo i kylen. Här hittar du mitt grundrecept till raw bovetegröt och här raw bovetegröt kryddad med lakrits.

Chiapudding

Nästa frukosttips är chiapudding som också rörs ihop kvällen innan. Det blev en intressant diskussion på instagram då jag tipsade om att man kan köpa krossade chiafrön. Fröna ska helst malas, mortlas eller mixas för att kroppen ska kunna ta upp näringen. Å andra sidan gör de nytta även hela då de får igång magen. Det som kom fram var att krossade frön snabbt kan härskna och man ska alltså helst krossa dem precis innan användning. Så det kanske blir så att jag återgår till att mixa hela frön, även om det kändes oerhört bekvämt att köpa dem färdigkrossade. Denna chiapudding gjorde jag på 2-2,5 msk chiafrön, 0,5 dl krämig kokosmjölk, 1,5 dl vatten och 1 tsk lakritspulver. Rörs ihop och sedan ännu ett par gånger innan locket sätts på och puddingen ställs i kylen över natt. På morgonen är det bara att toppa med det du tycker om. Här valde jag min granola, persika och körsbär.

nattjästa dinkelfrallor

mellislimpa

Nattjästa frallor och bröd

Skulle du hellre vilja njuta av en skiva nybakat bröd på semestern så är nattjäst bröd ett suveränt sätt att göra det på. Nattjästa dinkelfrallor och Mellislimpa smakar finfint! Här hemma bakades detta till sommarlovslediga barn som förtjänade lite extra gott på morgnarna.

blomsterpill grönt

Blomsterpill

Veckan har också bjudit på lite blomsterpill – jag älskar verkligen grönt! Tänk så många gröna nyanser det finns, för att inte tala om strukturer och former på bladen.

honungslök och daggkåpa

pion

Tjugotvåans trädgård

Trädgården bjuder på så mycket fint nu. Pionerna avlöser varandra i blomningen och skänker oss njutning extra länge. Finns inte mycket som slår det där fluffet. Och så honungslöken som liksom trasslat in sig bland daggkåpan och skapat sig en alldeles egen trädgårdsbukett.

bukett interflora

Vinstbukett

Den där buketten jag vann i förra veckan och som nu är på sluttampen men varit så fin, så fin.

bjertorp slott

Berättade också i veckan att vi äntligen kom iväg på den där fikaresan som jag vann på Matbloggsprisets bloggträff. Med den här bilden vann jag ett presentkort på paketet ’Fika med guldkant’ där det ingår middag, övernattning och frukost på Bjertorp slott, fika med bakelse och pralin på Conditori Nordpolen, lunch och kaffeprovning hos Esti Bönor och Bröd. Allt i Vara på Västgötaslätten som alltså erbjuder så mycket vackert och så mycket gott. Tyvärr fick vi av privata skäl avbryta dag två på fikaresan, men jag lovar att återkomma med lite bilder på det vi fick uppleva.

En välfylld vecka blev det och jag hoppas att du hittat lite inspiration. Snart är det hög tid för efterlängtad semester och ledighet som till största del kommer att innebära semester även från Blomster&Bakverk. Däremot kan det nog tänkas bli en del inlägg på instagram då jag har svårt att låta bli kameran och dela med mig av det vackra i tillvaron. Du följer mig på @anneliesblomsterochbakverk 

You Might Also Like

2 Kommentarer

  • Reply Nilla Tankebubblor 28 juli, 2017 at 09:34

    Härligt med frukost på burk! Jag har precis börjat att prova på det nu :-)

  • Lämna en kommentar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.