Veckans småplock

Småplock [3]

19 januari, 2016
 
 
Tulpanens dag firades det i fredags. Köpte med mig ett stort fång hem tillsammans med lite gröna kvistar. Finns det något som enkelt får mig att må bättre, så är det en bunt tulpaner. Fungerar varje gång kan man säga. Vårkänslan. Krispigheten. Det gröna. Färgerna. Helt enkelt ljuvligt. Vill du njuta av ännu fler vackra tulpaner hittar du finaste samlingen inne hos Emma.
 
 
Det finns ett projekt som kallas ’En kreativ grej om dagen’ som jag hakat på de senaste åren. Utifrån ett givet ord varje dag ska du fritt skapa något. Det kan vara en skriven text, en bild, en illustration eller målning, en lek med ord eller ett fotografi. Vad du vill. Det handlar bara om att hitta sin kreativitet. I år har energin inte räckt till men när ordet ’Paris’ dök upp häromsistens och jag hade macarons kvar i frysen, så fick jag inspiration. Du kan följa @enkreativgrej på instagram om du vill vara med och kreera eller bara inspireras.
 
 
Lite blomsterpill har det varit förstås. En utblommad tulpanbukett blev till både ett hjärta, en blomsterkaffe och något slags vingar eller en omfamning. Ja, och så fick min tatuering från Sandbergs vara med i samlingen.
 
 
 

Det är ju så härligt med alla perenner i trädgården som liksom får ett andra liv när snön lägger sig som ett täcke och bildar helt nya profiler. Clematis Summer Snow gör just nu skäl för andra delen av namnet. Och tänk att syrenernas knoppar finns där och bara väntar på att få kliva fram. Jag klippte av några kvistar och tog in, som nu grönskar så fint.
 
 
 

Läste ett så roligt tips att man kan leka med såpbubblor nu när kylan slagit till. Om man får dem att landa så ska det kunna bildas vackra iskristaller som jag så gärna skulle vilja fånga med kameran. För enkelhetens skull köpte jag färdiga såpbubblor i leksaksaffären men de visade sig vara alldeles för sköra. De upplöstes i kyliga luften eller landade hela bara på själva blåsverktyget. Några få bilder fick jag till och det var roligt att leka med effekter och speglingar, men svårt! Och man skulle nästan behöva vara två för att hinna med. Nu har jag i alla fall fått ett recept på en tålig blandning och får den stå ett dygn blir den ännu bättre. Man blandar 3 dl ljummet vatten med 0,5 dl sirap  och sedan tillsätter man 1,5 dl Yes diskmedel. Rör försiktigt så att det inte bara bubblar sig. Och minst 8 minusgrader bör det vara utomhus. Ska se om jag får till ett nytt test till helgen. 
 
 
Vi besökte Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm i helgen och bland annat denna utställning, ’Osynliga mysterier’. Så otroligt fascinerande. Kan du gissa vad bilden föreställer? Läs svaret lite längre ned.
 
 

Den allra vackraste anteckningsboken har till min glädje hamnat i min ägo. Den låg i en av de fina paketen på min födelsedagsbricka. Illustratören är begåvade Maria Trolle som du kan följa på instagram eller på hennes och makens gemensamma och oerhört inspirerande trädgårdsblogg. I den här boken tänker jag mig att samla tankar, idéer, recept, skisser. En må-bra-bok som ger mig energi och samtidigt hjälper mig att sakta ner.
 
Att ge mig själv tid till eftertanke.
Det tror jag blir bra. Så tänker jag.
 
Bilden ovan från Naturhistoriska föreställer en förstorad gitarrsträng. Gissade du rätt?

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.