Veckans småplock

Småplock (34) Min fredagsbukett, Pimientos, dukat bord och vajande gräs

29 augusti, 2017
min fredagsbukett

Min fredagsbukett

Redan tisdag och dags för småplock i form av en tillbakablick på veckan som gått på instagram. När andan faller på är jag gärna med och bidrar till hashtaggen #minfredagsbukett på instagram. Det är @skilladflorals och @volanglinda som ligger bakom denna blomstrande hashtagg. Kika gärna in och låt dig inspireras. Och var med! I fredags blommade mitt senaste tillskott av blommiga byxor (från H&M) tillsammans med en bukett astrar.

pimientos de padron

Pimientos de Padrón

I fredags kväll blev vi så sugna på plockmat och vi lyckades duka upp en dignande buffé så tack och lov att två av rätterna inte riktigt hanns med för det både räckte till och blev över. Till min lycka hittade jag små paprikor i min matbutik och kunde göra en stor skål Pimientos de Padrón. Bara googla på rätten så får du upp bra tips. Hur enkelt som helst, man bara steker på dem i rätt mycket olja tills de blir bubbliga och får lite färg. Låt rinna av på ett hushållspapper och sen på med flingsalt. Hur gott som helst!

cervera

cervera

Pressvisning med Cervera

Veckan bjöd också på en mycket trevlig pressvisning när Cervera bjöd till bords med höstens nyheter och fyra fantastiskt vackra och inspirerande dukningar av stylist Mari Strenghielm. Här skriver hon själv om pressvisningen och visst är det undertecknad i sina blommiga byxor som skymtar där på bild bakom Sofie med fina magen.

cervera

cervera

cervera

Då det var som uppdukat för att gå loss med kameran så är det klart att jag bjuder er på alla dukningar. Det som känns riktigt roligt tycker jag är att Cervera som länge varit ett ganska trist varumärke nu verkligen lyfter genom att dels ta fram fina egna serier men också genom att ingå samarbete med partners som Paradisverkstaden och Holmegaard. Den portugisiska lergodsservisen Rua Nova (sista serien bilder) fick då mitt hjärta att klappa lite extra.

vajande gräs

Sista veckan i augusti och det är riktigt kyliga morgnar som möter oss. Så tacksam att dagarna ännu bjuder mycket solsken och fina stunder. Ser fram emot en höst som är sådär vacker som bara en höst kan vara.

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply Emilia Westerström 3 september, 2017 at 00:08

  Men vilka ljuuuuvliga byxor!! Är de som kostymbyxor i tyget?

  • Reply Annelie Andersson 3 september, 2017 at 18:49

   Visst är de fantastiska! Alltså det är stretch men rejält tyg, lite glansigt. Känns som bra kvalitet och så är de med gylf och knapp framtill så lite mer arbetade. Är mycket nöjd!

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.