Blomsterpill Veckans småplock

Blomsterpill, sötsaker, instaträff och mera blomster, småplock (35)

5 september, 2017
blomsterpill

Blomsterpill och blomstermandala

Dags att återigen summera senaste veckan på instagram. Här kommer nytt småplock med blomsterpill, sötsaker, instaträff och ännu mera blomster.

Lusten att blomsterpilla och skapa en blomstermandala med lite höstkänsla infann sig plötsligt. Och då är det bara att följa sitt flow och skapa vad än som faller mig in. Denna består av hortensia, klematis, höstanemon, rudbeckia, pelargon, ormbunke och bollkryss.

citron- och marängtarteletter

En sådan där söt överraskning som mötte oss när vi kom hem från en inköpsrunda av skruv, tvingar och annat praktiskt. Vår dotter hade bakat dessa ljuvliga citron- och marängtarteletter.

instaträff ulriksdal

Instaträff på Slottsträdgården Ulriksdal

Det som allra mest förgyllde förra veckan var instaträffen på Slottsträdgården Ulriksdal. Det här gänget sågs tidigt i våras på frukost på Zetas och de som hade möjlighet att vara med hela dagen hade bland annat även besökt Ulriksdal. Så fick vi idén att nästa gång tillbringa en hel dag här. Att vi skulle ses på nytt, det var det liksom aldrig någon tvekan om. Ett oerhört fint gäng med stora hjärtan, nära till skratt och kärleken till grönt som gemensamt intresse. Har fler bilder i kameran som väntar på att gås igenom så återkommer med ett eget inlägg kring denna fantastiska dag.

kålhuvud

Hittade denna fantastiskt vackra kål ute på frilandet. Det är så magiskt vackert där just nu. Självplock av både grönsaker och blommor i rad efter rad. Njutbart att bara vandra bland de välfyllda raderna eller andas en stund i pumpatunneln.

zinnia självplock ulriksdal

Min fredagsbukett

Då jag har turen att bo nära Ulriksdal så återvände jag till frilandet i fredags för att plocka mig en bukett med zinnia. Lite blomstermorot fick också följa med. Med vackra korgar som man bär med sig ut på fältet så är det som upplagt för att ta en bild av fredagsbuketten, inte sant.

blomsterkaffe

Får jag bjuda på en blomsterkaffe?

Till sist blev det inte bara blomsterpill i form av en mandala utan inspirationen till en blomsterkaffe infann sig också. Så meditativt det är att plocka in blomster från trädgården, plocka isär dem och sätta ihop dem på nytt fast i ett helt annat mönster. Det jag kallar blomsterpill. Denna gång en kaffe med cyklamen och bollkryss. I all sin enkelhet.

Nu återgår vi till veckan som är. Idag med septembersol.
∼ Annelie ∼

Varmt välkommen att följa mig på instagram @anneliesblomsterochbakverk

You Might Also Like

2 Kommentarer

  • Reply Wilda 9 september, 2017 at 12:00

    Så vackert! Och åh alfapet-bokstäver är ju för fint <3

  • Lämna en kommentar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.