Veckans småplock

Blomsteralfabet, ljus i mörkret och tecken på höst – småplock (39-40)

10 oktober, 2017
Annelies blomsteralfabet

Annelies blomsteralfabet

Veckorna springer iväg och när vardagen kräver pusslande så blir här en paus. Men nu kikar jag in med lite småplock från de två senaste veckorna, ett urval bilder från instagram och sådant som jag vill berätta om. Som att jag är på god väg att slutföra mitt alldeles egna blomsteralfabet. Det som började som en idé för att ha ett tema till sommarens blomsterpillande. Bokstaven skulle motsvara första bokstaven i växtens namn. Ambitionen har varit svenska namn men för att få till alla bokstäver har även latinska namn fått vara med. Nu är jag så nära, så nära. Kunde då inte motstå att sätta samman alla färdiga bokstäver.

Efter att bilden ovan togs är bokstaven U klar och nu återstår bara Q och Y. Tanken med projektet var inget annat än avkoppling och nu när jag ser resultatet så blir jag så himla glad. Ännu gladare blev jag efter att jag visat detta på instagram eftersom jag överöstes med fina ord och önskemål om att få köpa mitt blomsteralfabet som print. Såklart ni ska få det! När alfabetet är klart ska jag fundera på format och hur jag ska trycka upp det. Självfallet meddelar jag här också när printet finns klart till försäljning. Tacksam!

Ljus We Decor Life

We decor life: Ljus

Som jag berättade förra veckan har Weronica åter dragit igång vinjetten We decor life. Veckans tema är Ljus och har satts av gästpresentatören Johanna Egemar som jag följt länge på instagram och som alltid inspirerar med finstämdhet, skörhet och skönhet. Se bara hennes fantastiska bild som presenterar temat. Mitt bidrag blir med känsla av höst. Det som värmer mig om dagarna, avenbokens klargröna blad och japanska lönnens varmt höströda. Och så det som värmer oss om kvällarna, tända ljus.

höstsilverax brunette

höstsilverax brunette

Höstsilverax ’Brunette’

En mycket kär favorit i min trädgård är höstsilverax, eller Actaea Simplex. Nu har Perennagruppen utsett höstsilverax till Årets Perenn 2018 och det är de mörkbladiga sorterna som avses. Sorten jag har heter ’Brunette’ och är helt fantastisk. De mörka bladen bidrar med både form och funktion hela säsongen och i september kommer de långa svarta stjälkarna där blomknopparna sitter som pärlband. Sedan slår de ut till rosa-vita blommor som sprider en helt fantastisk doft kring sig. Sött och intensivt. Kan varmt rekommendera höstsilverax och här kan du läsa nomineringen till Årets Perenn 2018.

humlekottar

Det här motivet fanns plötsligt bara där och kändes oemotståndligt. Tur att mobilkameran nästintill alltid är med.

kaffe med höstlöv

Och så till sist ett bidrag till hashtaggen #anneliesblomsterkaffe Denna gång med känsla av höst.

Följ gärna Blomster&Bakverk på Instagram och Facebook.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.