Veckans småplock

Sommarens småplock (28-32)

15 augusti, 2017
vallmo

Mitt somriga paradis finns på västra Gotland. Här ser jag solen gå ned i havet varje kväll. Jag hämtar kraft från vågornas brus och den friska, klara luften. Att hämta vatten i dunk en bit från stugan och att hämta tidningen på promenadavstånd gör gott för själen. Liksom alla gotländska blomster och solnedgångar. Veckans småplock har haft ett semesteruppehåll, så idag bjuder jag istället på sommarens småplock. Ett urval bilder av det som jag visat på min instagram under sommaren.

gotlandsblomster

Gotländska blomster

Gotländska floran är fantastisk. För att inte tala om alla fält med vallmo och blåklint. Och alla blomstrande dikeskanter. Här ovan ses Åkervädd, Blåeld, Cikoria och Vildmorot.

fikaställen

Fikatips!

Vi tycker om att fika i vår familj och några av våra favoritställen är dessa. Själsö Bageri som snabbt vuxit sig stora och blivit ett populärt ställe där kön kan ringla sig riktigt lång. Cykelavstånd för oss så mysigt att ta en finfika där. Ett nytt fik för oss som vi aldrig lyckats besöka då det alltid varit fullt, är det lilla men ack så charmiga Café Gula Huset i Visby. Gott hembakat och fin liten innergård. Märthas på Öster är en klassiker och ett gammalt hederligt fik som är öppet året om och öppnar klockan 6 varje morgon. Serverar både frukost, husmanskost och hembakat. Sista fikatipset i Visby blir S:t Hans Café & Orangeri. Mycket fin och stor innergård men även många sittplatser invändigt. Goda bakverk och enkla luncher. Alltid lika trevligt.

malva

solnedgångar

Solnedgångar

Det är något så fascinerande med detta naturfenomen som inträffar varje kväll. Ingen kväll den andra lik. Kan inte låta bli att fascineras av skådespelet. Färgerna. Skiftningarna. Ljuset. Så vansinnigt vackert. Och jag kan förstås inte motstå att föreviga det vackra med kameran eller mobilen.

Brucebo

Brucebo

Ett utflyktsmål som jag varmt vill rekommendera är Konstnärshemmet Brucebo som ligger bara en liten bit från Själsö Bageri. Passar finfint att kombinera de två alltså. Har gått den guidade visningen två gånger och lika fascinerande båda gångerna. Hemmet är fantastiskt liksom berättelsen om konstnärsparet William Blair Bruce och Carolina Benedicks Bruce. De skapade det här hemmet vid sekelskiftet 1800-1900. Deras ateljé är ett fantastiskt rum och en mängd målningar och skulpturer finns kvar att beskåda. För varje år händer något nytt här och i år har ladan renoverats och där finns både en liten butik och en fin utställning (bilderna ovan). Tänk på att det är visning bara ett par gånger i veckan, så ta reda på vilka tider som är aktuella.

solbullar

Att jag bakar solbullar till fiskeläget är en kär tradition och traditioner är till för att hållas. Sista helgen på ön doftade det nybakat från stugan och det var lika roligt som vanligt att få bjuda på lite sol. Här finns receptet på Solbullar från Fårö.

solnedgång

Några minnen i bilder och ord från mina sommarveckor på Gotland. Vill du se mer är det bara att du kikar in på instagram @anneliesblomsterochbakverk Och nu går jag tillbaka till veckans småplock efter denna somriga bildkavalkad.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.