Veckans småplock

Veckans småplock.

3 mars, 2015
I almanackan står det mars och precis som i fjol innebär det att @hannawendelbo kört igång sin fotoutmaning på instagram. Den kommer så där lägligt när ljuset återvänder och inspirationen och lusten att skapa åter väcks till liv. Bilden ovan är gårdagens bidrag på temat ”börjar på b”. Inser att det är en hel del i mitt liv som börjar på bokstaven B. Förutom Bästa familjen, fylls tiden med Blomster, Bakverk, Blomsterkaffe och Bakverkeriet. Ett tema som passade mig alldeles utmärkt med andra ord. Om du vill se hela listan finns den här. Det bästa med sådana här utmaningar är att vi är kreativa tillsammans. Och det finns inga krav. Tolkningen är fri och du deltar precis så många gånger du vill. Ditt bidrag taggar du på instagram med #fotoutmaningmars2015 så att vi kan hitta varandra. Mig hittar du här på instagram. Hoppas vi ses där i det kreativa flödet!
Hembakat glutenfritt surdegsbröd.
Det blev en debatt i förra veckan då en läkare i Svenska Dagbladet uttalade sig om att glutenfri kost har blivit en trend och att man bör utesluta gluten endast om man har påvisad celiaki. I de diskussionsgrupper på facebook om celiaki och naturligt glutenfritt som jag följer blev det många inlägg och diskussioner. Det är så många fler än de med celiaki som mår mycket bättre utan gluten och det kändes väldigt konstigt och enkelriktat att bara avfärda det. Nu läser jag på den blogg som alltid presenterar intressanta fakta att läkaren ifråga inte var så enkelriktad. Och att allt hon sade inte kom med. Inte så oväntat i och för sig. Kika då istället in här för en mer komplett redogörelse. Intressant läsning.
Grotesco på Scalateatern 
I torsdags hade vi en familjekväll tillsammans med sportlovslediga barnen. Vi åt en god middag på italiensk kvarterskrog och såg sedan Grotescos Näradödenrevy på Scalateatern. Alltså, det här är bland det roligaste jag sett. Galet. Skrattvärk i mungipor och magmuskler. De där hjärnorna. Man undrar. Nu såg vi Henrik Dorsins föreställning ’Näktergalen från Holavedsvägen’ i höstas och den var helt fantastisk. Är djupt imponerad av denna multitalang utan motstycke. Den här föreställningen är något helt annat men det är tre timmar ren och skär skrattfest blandat med lite nutida samhällsinslag, musik och ett och annat skratt som fastnar lite obehagligt i halsen. Ser att de släppt fler biljetter och jag kan bara säga – gå och se. Bilden ovan är från ett ”rättegångsdrama” på låtsas-engelsk-amerikanska som är helt briljant. Går inte att beskriva. Önskar att detta spelas in så jag får chans att uppleva det igen.
Häromveckan, på lunchen, gick jag förbi den fina lilla blomsteraffären på Karlavägen och där fanns de mest ljuvliga buketter tillsammans med videung, vårlökar och andra arrangemang. Som att passera ett par kvadratmeter vårlycka i snålblåsten. För visst växer förväntan nu. Och om några veckor är det dags för det årliga besöket på Nordiska Trädgårdar. Hoppas bara att mässan ryckt upp sig för ifjol blev jag faktiskt besviken. En månad därpå öppnar Stockholms Trädgårdsmässa. Besök att se fram emot.
Men nu kör vi ny vecka.
Mars minsann. Heja våren!

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.