Veckans småplock

Veckans småplock. Blandat i november.

20 november, 2014
 
Nu har jag en hel radda små saker jag vill berätta för er så vi kör en liten ’Blandat i november’. Allt i en salig blandning. Först ut är en ny juice-favorit. Knippe efter knippe med grönkål juicas här hemma men det är klart att man vill ha lite variation. Och visst är det dags för rödbetan att göra entré igen. Det räckte till både juice och muffins. Juica 2 rödbetor, 2 apelsiner, 2 morötter och en rejäl bit ingefära så har du en välsmakande och välgörande morgondryck som gör gott för magen. Det fantastiska lingonbrödet i bild hittar ni recept på hos Hanna. 
 
 
Scarves är något jag älskar. Samlingen därhemma växer och det börjar bli trångt om saligheten i garderoben. Kanske skulle nosa rätt på någon smart DIY-lösning för maximalt antal scarves på minimalt med yta. Hur man knyter en scarves på många olika och roliga sätt kan du se om du klickar på filmrutan.
 

En annan glädjande sak är att Decor Life nu äntligen lanserat sin blogg. Som en virvelvind i september äntrade de båda bloggarna Weronica och Tina instagram med ett gemensamt projekt kallat Decor Life. En fotoutmaning för oktober satte fart och vi var många som inspirerade varandra på temat för dagen. Decor Life vill vara en plattform för ett kreativt flöde där alla kan samlas och är välkomna att bidra. Ja tack till denna friska fläkt och jag ser verkligen fram emot att följa med på resan.

 
En annan glädjekälla i tillvaron är Martin och Martin. Om du vill läsa om senaste nytt inom möbler och inredning, design, tips och trix är det denna sida av Martin du ska besöka. Söker du ständigt efter nya tapeter är det den här Martin som du ska ha koll på. Det verkar finnas ett aldrig sinande flöde av nyheter för just det som vi kan sätta på väggarna. Oavsett vilken Martin du väljer så lovar jag dig underhållande texter och en passion som lyser igenom och inspirerar.
 
 
Jo, det var så sant. Jag provade ju en ny frukost häromsistens. En slags kombination av chiapudding och overnight oats. Blanda 2 dl boveteflingor, 3 msk chiafrön, 2-2,5 dl kokos/ris/mandelmjölk. Tillsätt lite mald kardemumma och om så önskas lite frysta bär (ta då mindre mängden mjölk). Toppade hela härligheten med quinoapuffar, kokosflarn, bär, persimon och lite hackade pistagenötter. Och där är ju en annan frukostjuice med på bild. Gjord på morot, apelsin, äpple och ingefära. Jodå, också jättegott. 
 
 

Bild från instagramkontot @monablomm Mona arbetar på Slottsträdgården Ulriksdal och bjuder på så vackra och inspirerande bilder i sitt flöde.
 
Nu är det torsdag kväll vilket betyder min fredag och helg. Min dotter och jag åker till Slottsträdgården Ulriksdal så snart middagen är uppäten för deras traditionella vinterkväll med massvis med pyntat, julblommor, bubbel och tilltugg, provsmakning av choklad, en manskör och tusentals tända ljus.
 
Stämningsfullt till tusen. Fin kväll till er.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.