Veckans småplock

Veckans småplock [vecka 51]

17 december, 2015
 
 
Min chiapudding med smak av saffran väckte nyfikenhet på instagram tidigare i veckan. Skrev att jag smaksatte puddingen med sista slatten av min marinerade saffran som stått i kylen i över ett år. Alltså smaken. Helt fantastisk! Jag måste blanda till en ny röra nu i jul som jag kan ta av under kommande år. Har använts till både saffransbröd, aioli, fisksoppa och säkert något mer. Hur man gör kan du läsa om här. Jag lovar dig, det blir väldigt mycket saffranssmak. Underbart!
 
 

Alltså denna Fredrik. Alltid med ett leende och nära till skratt. I alla fall de gånger vi mötts. Och så i måndags då, när man möts av detta. Måndagskärlek – 5 inspirerande kvinnor. Jamen, ni ser ju vilket fantastiskt sällskap jag har äran att befinna mig i. Läs mer inne hos Fredrik och om ni inte redan följer denna inspiratör som sprider bakglädje för alla, så är det alltså dagens tips att göra det!
 

 
 
Mitt blomsterpill i adventstid.
Satte ihop de senaste blomsterpillen och visst blev det effektfullt tillsammans?
 
 
 
Mitt blomsterpill från i juni. Tänk att det blev så omtyckt att jag på önskemål tryckte en liten upplaga. Och nu sitter det inramat på väggen hemma hos andra (dessa bilder dock hemifrån mig). Det är verkligen en härlig känsla. Blomsterpillet består av isärplockade blomster och blad som blev till ett kurbitsliknande mönster. Syren, klockhyacint, pensé, ormbunke, avenbok, stjärnflocka, rudbeckia och tovsippa. 
 
 
 

Vill du se en närbild kan du göra det här.

 
Det finns några exemplar kvar så om du önskar ett eget print går det fint att maila mig på e-postadress: annelie@blomsterochbakverk.se Printet är tryckt på fotopapper, mäter 35×35 cm och kostar 300 kr (350 kr inkl. porto). Nu kanske du kommer på att det är en perfekt julklapp eller present till blomsterälskande vän. Bor du i Stockholmsområdet kan vi säkerligen lösa överlämning före jul men jag törs inte lova att det hinner fram postvägen.
 
 
 

 
I år är förresten första gången jag provar Te-adventskalendern. En så otroligt fin idé! Du kan läsa mer här och jag kan verkligen rekommendera er att prova nästa år. Spännande med alla nya smaker. Och varje påse räcker till 2-3 koppar. 
 
Då kör vi äntligen fredag imorgon.
Hörrni, ni kommer ihåg att andas väl?
 
Flera av bilderna kommer från instagram där jag heter @anneliesblomsterochbakverk

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.