Veckans Vego. Zucchini- och sötpotatisbiffar.

27 september, 2014
Den rikliga skörden av zucchini från trädgårdslandet börjar gå mot sitt slut, men än har vi några kvar i kylen. I veckan har det varit kalla nätter så jag tror att de som var på gång där ute i landet bryskt kan ha avbrutits i sitt växande. I köket blev det ännu ett experiment med zucchini och denna gång i sällskap med sötpotatis. Enkla zucchini- och sötpotatisbiffar som fungerar som ensamrätt men även som sällskap till fisk, kött eller vegetariskt alternativ. Vi serverade biffarna tillsammans med en kall sås bestående av crème fraîche och persillade. Mums!
Det här behövs:
1 zucchini
1 sötpotatis (stor)
1 ägg
0,5 msk fiberhusk
1 dl riven pecorino eller parmesan
Chiliflakes, salt och peppar
Och så här gör du:
Ugnen sätts på 225 grader. Riv zucchini grovt och lägg den i ett durkslag. Strö över lite salt, blanda om och låt det ligga en stund. Krama sedan försiktigt ur så mycket vätska som möjligt. Sötpotatisen skalas och rivs även den grovt. Sen vispar du lätt ihop ägget med fiberhusk, tillsätter grovt riven zucchini, sötpotatis och ost samt kryddor och blandar samman till en smet. Forma sedan till biffar, lägg på bakplåtsbiffar och pensla med lite smält smör eller olja. Låt biffarna gå i ugnen i ca 15-20 minuter tills de fått fin färg.
Smaklig spis!
Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?