Maträtter Vegetariskt

Veckans Vego. Tips på världens godaste linsgryta.

linsgryta

Nu var det länge sen jag delade med mig av lite vegetarisk inspiration, men nu har jag verkligen anledning till att basunera ut att vi i helgen åt världens godaste vegogryta. Ett långkok som fick stå och puttra i fem timmar och utvecklade så mycket goda smaker att jag blev alldeles lycklig. Det här kommer att bli ett stående inslag i vårt kök. Receptet hittade jag på bloggen Linnéas Skafferi, en blogg som jag följt i många år och alltid tyckt mycket om.

Linnéas recept hittar du här. Vår gryta stod och puttrade på låg värme hela tiden och i fem timmar. Vi använde röda linser och 5 dl buljong och konsistensen blev perfekt. Se till att röra om då och då bara, så att det inte bränner fast. Till grytan serverade vi fetaost i bitar och så hade vi ett gott och glutenfritt tortillabröd till, som vi doppade i grytan.

Det här blir helt klart veckans bästa tips. Har du möjlighet att låta en gryta stå och puttra en hel dag nu i helgen, så lär du inte bli besviken om det är just den här. Tack, Linnéa för ett riktigt bra recept!

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply Emma -Merakibeauty.se 28 januari, 2016 at 12:29

    så gott och fräscht det ser ut :)

    • Reply annelie 28 januari, 2016 at 12:32

      Tack snälla, ja det här är verkligen något av det godaste jag ätit på länge.

  • Reply Jenny 28 januari, 2016 at 12:41

    Såg riktigt gott ut!

  • Reply Linnéa - The Hungry Gosling 28 januari, 2016 at 12:53

    Det ser jättegott ut! :)

  • Reply Katarina 28 januari, 2016 at 12:59

    Mums, så gott!

  • Reply Trädgård På Djupet 28 januari, 2016 at 16:06

    Tack för tips. Alltid bra med veggoinspiration!

  • Reply Vajb 28 januari, 2016 at 16:29

    Åh! Det där lät ju hur gott som helst! Måste testas :)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.