Nu var det länge sen jag delade med mig av lite vegetarisk inspiration, men nu har jag verkligen anledning till att basunera ut att vi i helgen åt världens godaste vegogryta. Ett långkok som fick stå och puttra i fem timmar och utvecklade så mycket goda smaker att jag blev alldeles lycklig. Det här kommer att bli ett stående inslag i vårt kök. Receptet hittade jag på bloggen Linnéas Skafferi, en blogg som jag följt i många år och alltid tyckt mycket om.
Linnéas recept hittar du här. Vår gryta stod och puttrade på låg värme hela tiden och i fem timmar. Vi använde röda linser och 5 dl buljong och konsistensen blev perfekt. Se till att röra om då och då bara, så att det inte bränner fast. Till grytan serverade vi fetaost i bitar och så hade vi ett gott och glutenfritt tortillabröd till, som vi doppade i grytan.
Det här blir helt klart veckans bästa tips. Har du möjlighet att låta en gryta stå och puttra en hel dag nu i helgen, så lär du inte bli besviken om det är just den här. Tack, Linnéa för ett riktigt bra recept!
7 Comments
så gott och fräscht det ser ut :)
Tack snälla, ja det här är verkligen något av det godaste jag ätit på länge.
Såg riktigt gott ut!
Det ser jättegott ut! :)
Mums, så gott!
Tack för tips. Alltid bra med veggoinspiration!
Åh! Det där lät ju hur gott som helst! Måste testas :)