Vegetariskt

Baljväxter är februaritemat i Månadens Gröna

13 februari, 2017
blackbeancake

Visst kan man göra en tårta på baljväxter, svarta bönor är huvudingrediensen i denna Mocha Black Bean Mousse cake, en ljuvligt god frusen tårta på svarta bönor.

Laga något med baljväxter

Att baljväxter är temat för Månadens Gröna i februari har jag ju helt missat att berätta för er. Och det är Annie med Vegokäk som är månadens bloggvärd. Annie berättar mer om Månadens Gröna i det här inlägget och bjuder på en vacker syrlig vårsallad. Det är också till det här inlägget du lämnar ditt bidrag, som en kommentar och länkar till ditt recept som publiceras antingen på blogg eller instagram. Senast den 25/2 ska alla bidrag vara inlämnade.

Vad är då baljväxter? Annie föreslår att man kan använda både kikärtor, belugalinser, svarta bönor, gröna ärtor, röda linser, kidneybönor, vita bönor, bondbönor, jordnötter, gula ärtor, edamamebönor och sojabönor (t ex tofu).

Inspiration på tema baljväxter

Håller som bäst på att fundera på vad mitt egna bidrag ska bli. Började med att kika runt på vad som redan finns här på bloggen som innehåller baljväxter. Förutom den härliga tårtan på svarta bönor, så påmindes jag exempelvis om den här goda höstgrytan med bland annat kikärtor:

vegetariskgryta

Och gillar du linser föreslår jag att du skriver in röda linser i sökrutan. Då får du fram recept på både grytor, soppor och en sallad. Känner att jag väldigt snart igen måste göra denna världsagoda linsgryta:

linsgryta

Hoppas du fått lite matig inspiration och det vore jätteskoj såklart om du lagar till något på temat och lämnar som bidrag.

Månadens Gröna har ny sida på Facebook

Nytt år med nya teman och massor av inspiration ligger framför oss. Vi som har hand om Månadens Gröna satsar fullt ut och har skapat en ny facebooksida som du är varmt välkommen att följa. Här finns nu Månadens Gröna på facebook.

You Might Also Like

1 kommentar

  • Reply Bloggport | Senaste nytt från svenska bloggvärlden 13 februari, 2017 at 05:13

    […] Vidare till bloggen […]

  • Lämna en kommentar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.