Vinnare i Gourmand Awards Sverige

26 november, 2020
vinnare gourmand awards

Alla vinnare i Gourmand Awards Sverige utsågs igår och till min stora glädje och stolthet är min bok Blomster & bakverk en av alla vinnare i det som är världens största kokbokstävling. Med andra ord är boken Blomster & bakverk med och tävlar om titeln världens bästa kokbok i sin kategori.

Vinnare i Gourmand Awards Sverige, hurra!

Den här utmärkelsen känns helt fantastisk och jag skulle inte stå med på den där listan om det inte vore för alla ni som dagligen överöser mig med värmande ord. Jag skulle heller inte stå med på den där listan om det inte vore för min förläggare Annika som visade ett enormt förtroende för mig från allra första stund. Likaså är jag mycket tacksam för samarbetet med bokens formgivare Anders Timrén . Inte minst med tanke på att boken är vinnare i kategorin B08 Design.

Det här är Gourmand Awards

Gourmand Awards har årligen letat efter världens bästa kokbok sedan 1995. Från Sverige har hundratals dryckes- och kokböcker bedömts av tävlingens internationella jury. Alla svenska vinnare som Gourmand Awards valt ut är därmed också vidare i tävlingen, kvalificerade att tävla om titlarna ’Best in the World’ i sin respektive kategori. De får nu rätten att kalla sig ’Winner Sweden’ och får även möjlighet att marknadsföra sin bok med dekaler och diplom signerade av Edouard Cointreau, grundare och president av Gourmand Awards, tillika ordförande i den internationella juryn i tävlingen.

Här finns listan över alla vinnare. Dessutom känns det alldeles extra roligt att mitt förlag Bladh by Bladh har inte mindre än fyra vinnare med på listan.

Här är alla vinnare i min kategori:

Australia – Book of Life (Gippslandia)
Canada – The Kitchen, John Ota (PRH)
China – Design & Innovation in Chinese cuisine, Shao Wankuan (CHLIP) ISBN 9787518429523
Colombia – Envueltos, Design Antonuela Ariza (Hammbre de Cultura – Daniel Guerrero)
France – Paul Bocuse Héritage, Patricia Zizza, François Simon (Flammarion)
Italy – Ricette Rubate di Forno Brisa, Davide Sarti, Pasquale Polito, Anna Corai (Vandenberg)

Japan – Asian Food Travel, Takako Masuki (Asian Food Design)
New Zealand – Pass it on, Karyn & Shobha Kalyan
Palestine – Craving Palestine, Lama Bazzari, Farrah Abuasad, Chef Fadi Kattan
Peru – Avocados in Bloom, Colette Dike, Xavier Equihua (Peruvian Avocado Commission – FoodDeco)
South Africa – Geure, Lientjie Wessels (Annake Müller)
Spain – Libro sin texto, Libre confitures, Pere Castells (Museo de la Confitura)

Sweden – Flowers & Baking, Annelie Andersson (Bladh by Bladh)
Switzerland – Synergetic Stew, in honor of Buckminster Fuller (Lars Müller)
Uganda – Food that grew us, Jonathan Kabugo (Kabugo Design House)
UK – Aegean: Recipes from the Mountains to the Sea, Marianna Leivaditaki, Charlotte Hoal (Kyle Books)
USA – The Perfect Kitchen, Barbara Sallick (Rizzoli)

Vilka böcker som utses till bäst i världen får vi alltså veta först i juni 2021 . Ni kan väl hålla en tumme eller två för min bok!

Ännu flera böcker, julerbjudande

Ni är flera som hört av er och vill ge bort min bok i julklapp. Det gör mig så glad! Jag har köpt in emballage så att jag kan posta flera böcker i samma paket och få ner portokostnaden så gott det går. För er som köper fler böcker ger jag nu lite rabatt. Klicka dig vidare till min shop för att läsa mer. Och tänk på att beställa i tid så att paketet hinner fram till jul.

Ännu mera Blomster&Bakverk

Jag delar dagligen med mig av inspiration och mitt skapande på Instagram  @anneliesblomsterochbakverk . Dessutom finns min facebooksida här @blomsterochbakverk. Förresten, du har väl sett att min bok Blomster & bakverk nu finns ute i bokhandeln. Om du vill kan du självfallet beställa ett signerat exemplar direkt från mig. Du kan läsa mer här.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?