Vintergrönt, min moodboard från trädgården i november

30 november, 2016
moodboard trädgård november

I mörkaste november har vi äntligen fått ljuset tillbaka i form av det snövita täcket som skapar helt nya konturer i min trädgård. Under det vita täcket hittar jag ändå en hel del vintergrönt och till och med blommande lavendel.

Som en genomgående tråd är det vintergröna i vår trädgård, som en girland som ger stadga åt det blommande och låter trädgården synas med färg även under vintertid. Olika sorters barrväxter, ett par rhododendron, salvia, vintergröna, skuggröna, buxbom, lagerhägg med mera. Sedan hittade jag ännu lite gröna blad från ormbunke, forsythia, benved liksom de rostfärgade bladen på avenboken som förhoppningsvis sitter kvar hela vintern. Och som sagt, några kvistar lavendelblom under snötäcket skakades fram liksom några nypon på bar stjälk och så den vita skogsastern som står som någon slags snöblomma med sitt vita luddiga rufs, där i slänten på baksidan. Hortensia, buddleja och smällspirea bidrar också med vackert visset.

Om du undrar hur min trädgård sett ut tidigare under åren, hittar du fler moodboard från trädgården här.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?