Vit glögg med lime, en frisk fredagsdrink

9 december, 2016
vit glögg med lime

Att servera vit glögg med lime kall blir riktigt friskt och gott. Och så är det roligt att bjuda på glögg på ett nytt sätt.

I vanliga fall bjuds det inte på så mycket drinkar här på Blomster&Bakverk, det blir oftast smoothies eller hemmagjord saft i kategorin dryck, men idag vill jag bidra till julmyset med en lite annorlunda fredagsdrink. En drink kan självfallet vara både med och utan alkohol och i det här fallet går det precis lika bra med vilket som.

Låt mig presentera kall vit glögg med lime.

vit glögg med lime

Det här är något som mina föräldrar bjöd oss på en gång för många år sedan och jag blev så förtjust i smaken och friskheten. Visst kan det vara gott med en värmande glögg men jag har lite svårt för när det blir för sött. Det fina med den här drinken är att när glöggen serveras kall så blir det en helt annan smak. Och limen bryter av så fint mot sötman, för det är svårt att komma ifrån att glögg är sött. Vi har serverat vit glögg så här ett antal gånger och det blir alltid succé. Och en snackis då många har svårt för att gissa vad det är eftersom glögg vanligtvis serveras varm.

Servera gärna med ett par isbitar – och en kanelstång för ännu mera julkänsla. Hoppas nu att du blivit inspirerad och njut av fredagsmyset!

Skriv gärna en rad
 • Jag har aldrig provat vare sig vit eller kall glögg men det ser ljuvligt gott ut så jag bara måste testa.
  Bilderna ger mig en lyxig Great Gatsby-känsla, så där riktigt elegant och jag är stum av beundran!!

  KRAM fina du!

  • Åh vad du är bra på att lämna kommentarer som man bara blir alldeles lycklig av! Särskilt idag när jag ligger nedbäddad med feber. Stor kram tillbaka till dig.

 • Ser gott ut! Pressar du i lime också, eller lägger bara i en skiva?

  • Tack! Jag brukar nöja mig med att lägga i en skiva eller två men det är klart man kan pressa i lite saft också. Beror lite på hur mycket man gillar lime tänker jag :)

 • Har aldrig druckit kall glögg eller ljus glögg för att vara ärlig :) Men det låter väldigt gott.

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?