Zucchini på fem sätt, sött och matigt

18 augusti, 2021
zucchini på fem olika sätt

Zucchini på fem sätt, här kommer ett urval tips för dig som fortfarande har en massa zucchini att skörda i trädgårdslandet. Jag vet, det blir lätt så. Även om man bara har en planta så är detta en så tacksam grönsak att odla. Hinner du inte med att skörda och äta allt är jag säker på att en granne eller god vän blir glad om du delar med dig.

Du kan använda zucchini i både bakverk och på mattallriken och jag hoppas att jag kan inspirera dig till bådadera.

Zucchini på fem sätt

zucchinikaka med citron & vallmo

En härligt saftig zucchinikaka smaksatt med citron och vallmo. Jag är väldigt förtjust i citron och vallmo, men det går förstås att krydda med annat. Se nästa recept för inspiration.

glutenfri zucchinikaka

Recept på zucchinikaka utan gluten finns också. Här har jag kryddat med kanel, ingefära och kardemumma och toppat med en god frosting. Lite som en morotskaka men med zucchini istället.

zucchini

Det här är en enkel rätt (eller tillbehör) att fixa till. Zucchini med råstekt potatis och fetaost. Så enkelt och så gott!

zucchinipaj

En bit paj smakar alltid! Här en zucchinipaj med pajskal gjort på dinkel.

ratatouille

Och till sist, en ratatouille. Jag gillar verkligen denna härliga franska grönsaksröra. Enkel att koka ihop och dessutom kan du göra stora satser och frysa in. Ät som tillbehör eller som egen rätt med lite feta eller halloumi och ett gott bröd.

Hoppas att mina tips med zucchini på fem sätt inspirerat dig till att baka eller laga något gott. Det finns faktiskt två recept till på bloggen som är riktigt gamla inlägg. Jag borde väl förnya bilderna, men jag bjuder på det och tänker att det ändå visar hur mitt bildspråk utvecklats med åren. Välkommen att kika in till recept på en glutenfri zucchinipaj och zucchini- och sötpotatisbiffar.

Ännu mera Blomster&Bakverk

Ännu mera av mig och mitt skapande hittar ni dagligen på Instagram  @anneliesblomsterochbakverk . Och min facebooksida finns här @blomsterochbakverkMin bok Blomster & bakverk finns såklart där böcker säljs. Önskar du beställa ett signerat exemplar direkt från mig går det utmärkt. Jag postar såklart gärna boken som present också med en personlig hälsning. Läs mer här.

Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?