Zucchinimuffins

9 augusti, 2023
zucchinimuffins

Zucchinimuffins kryddade med kanel, kardemumma och ingefära. Så goda! Och zucchinin hjälper till att göra dem extra saftiga. Jag brukar inte skala zucchini från trädgårdslandet utan riva direkt på rivjärnet. Zucchinin har så mjukt skal att det går fint. Skulle du ha misstänksamma familjemedlemmar går det förstås, om så behövs, att dölja vad som finns i kakan genom att ta bort skalet.

Zucchinimuffins med kryddor.

I det här receptet testade jag att både riva och mixa zucchinin. Blandar här ihop hela smeten i matberedaren, snabbt och smidigt.

Det här blev väldigt gott och smakar lika gott som en mjuk pepparkaka. Riktigt saftigt blev det också och varma dagar mår nog muffinsen bra av att stå svalt. De är goda att äta som de är, men om du vill göra något litet extra så kan du vispa ihop kanelfrostingen som du hittar här och toppa med.

När jag odlar zucchini skördar jag frukterna när de är kring 20 cm. Skulle man glömma av att skörda eller kanske är bortrest ett tag, så kan det växa till sig zucchini av monsterstorlek. De går också fint att baka på men de innehåller mer vätska och ofta större kärnor. Känns det väldigt blött när du river zucchinin kan du krama ur den lätt. Annars behövs det inte alls utan då är det maximal saftighet vi vill åt. Jag lägger rivna zucchinin i en skål och mäter upp rätt mängd utan att packa ihop den.

zucchinimuffins

Zucchinimuffins med kryddor

Ett recept från blomsterochbakverk.se
Bli den första att betygsätta
12 st
30 minuter + gräddningstid

Zucchinimuffins kryddade med kanel, kardemumma och ingefära. Zucchinin gör dem extra saftiga. Smakar lika gott som en mjuk pepparkaka.

Ingredienser:

125 g rumsvarmt smör

250 g (5 dl) grovt riven zucchini

210 g (2,5 dl) socker

3 ägg

270 g (4,5 dl) vetemjöl

3 tsk malen kanel

2 tsk hel kardemumma, nystött

1,5 tsk malen ingefära

2,5 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

Gör så här:

1. Ta fram smöret i god tid så att det blir rumsvarmt.

2. Värm ugnen till 175°.

3. Ställ ut muffinsformar i muffinsplåt eller på vanlig plåt.

4. Riv zucchinin grovt och mixa i matberedare tillsammans med mjukt smör och socker.

5. Knäck ner äggen och mixa ihop.

6. Blanda mjölet med bakpulver och alla kryddor. Häll i smeten och mixa på låg fart tills det blandats jämnt.

7. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Känn med provsticka att muffinsen är genomgräddade och torra.

Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?