Mina böcker

23 november, 2022
mina böcker

Låt mig presentera mina två bakböcker, Blomster & bakverk (2020) och Baka & ta tillvara (2022) utgivna på Bladh by Bladh.

Båda böckerna innehåller ett sextiotal recept, både bröd och bakverk. Hälften av recepten kan bakas med naturligt glutenfria mjöler. Böckerna är uppbyggda efter säsong och tar dig med genom våra årstider, i både bild och recept. Blomster & bakverk är en samling utvalda recept med sånt som jag tycker om och ofta bakar. Med Baka & ta tillvara lyfter jag fram ett antal råvaror varje säsong som passar att baka med. Både frukt, bär, grönsaker och kryddor. De flesta recept kan anpassas och göras året om.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Som fotograf är jag glad att mina bilder fått ta stor plats och att vi valt papper och omslag med omsorg. Jag är lika glad för er som bakar ur boken, som för er som låter den ligga framme och bläddrar i den varje dag.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Böckerna finns i bokhandeln och jag har även levererat signerade exemplar till flertalet butiker runtom i landet. Önskar du beställa en signerad bok till dig själv eller ge bort i present, besök min butik (se menyn här ovanför). Jag skriver en personlig hälsning, lägger med en pressad blomma och ett av mina kort med kuvert samt slår in boken i vaxat papper. Det känns så fint att båda mina böcker så ofta ges bort i present.

Recension Baka & ta tillvara

”Baka & ta tillvara är en elegant volym i stort format som ger plats åt mängder av vackra fotografier och vettiga, nyskapande recept. Det lönar sig, även för en van bagare, att ta del av hennes kloka baktankar och glöm inte heller lathunden för vikt och volym i slutet. I de väl utprövade och genomtänkta recepten anges ingredienserna både i vikt och volym. Blommor finns alltid med, mest som vacker dekoration. Andra recept som vittnar om uppfinnings-rikedom är rödbetskaka med choklad och chili, palsternackskaka med apelsin och söt frosting, durrabröd med morot och pomerans, hösttårta med havtornsmousse, apelsin och vit choklad.”

Utdrag från recension av lektör Birgitta Önnerfält. Publicerat i BTJ-häftet nr 11, 2022. Helhetsbetyg 4 (av 5).

Recension Blomster & bakverk

På varje uppslag presenteras det aktuella bakverket i bild med i det närmaste poetiska och estetiskt fulländade komponerade foton, tagna av författaren själv. Inlagans obestrukna papper och det kraftigt textilliknande omslaget – tillsammans med den stiliga, strukturerade och konstnärliga formgivningen av Anders Timrén – skapar en vacker upplevelse som både är andlöst vacker att bläddra i, och som verkligen inspirerar till bakning.

Utdrag från recension av lektör Kristina Rydälv Kåreby. Publicerat i BTJ-häftet nr 21, 2020. Helhetsbetyg 4 (av 5).

Utmärkelser

Baka & ta tillvara (2022)
Nominerad till Publishingpriset 2022

Blomster & bakverk (2020)
Vinnare Årets Svenska Måltidslitteratur 2020 (kategori matbröd)
Vinnare Gourmand Awards Sverige
Nominerad till Svenska Designpriset 2021
Nominerad till Publishingpriset 2021

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?