Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Recept
    • Baktips
    • Bakverk
    • Bröd
    • Dessert
    • Dryck
    • Frukost
    • Glutenfritt
    • Maträtter
    • Sött-utan-socker
    • Tillbehör
    • Vegetariskt
  • Blomster
    • Blomsterpill
    • Min blomstervärld
    • Moodboard från trädgården
  • Butik
  • Portfolio
  • Anlita mig
  • Annelie
    • Personligt
    • Kalendarium 2023
    • Mina böcker
    • Instagram
    • Integritetspolicy
  • Hem
  • Recept
    • Baktips
    • Bakverk
    • Bröd
    • Dessert
    • Dryck
    • Frukost
    • Glutenfritt
    • Maträtter
    • Sött-utan-socker
    • Tillbehör
    • Vegetariskt
  • Blomster
    • Blomsterpill
    • Min blomstervärld
    • Moodboard från trädgården
  • Butik
  • Portfolio
  • Anlita mig
  • Annelie
    • Personligt
    • Kalendarium 2023
    • Mina böcker
    • Instagram
    • Integritetspolicy
0

Visar alla 15 resultat

  • Fine art print Solros

    375,00 kr
    Lägg till i varukorg
  • Fine art print Citroner & Penséer

    375,00 kr
    Lägg till i varukorg
  • Fine art print Tomater & Penséer

    375,00 kr
    Lägg till i varukorg
  • Fine art print Jordgubbar & Rosa fläder

    375,00 kr
    Lägg till i varukorg
  • Fine art print Persika & Dahlia

    375,00 kr
    Lägg till i varukorg
  • Fine art print Fläderbär & Septemberblom

    375,00 kr
    Lägg till i varukorg
  • Fine art print Blomstervingar

    375,00 kr
    Lägg till i varukorg
  • Fine art print Höstens pumpa

    375,00 kr
    Lägg till i varukorg
  • Fine art print Balanskonst

    375,00 kr
    Lägg till i varukorg
  • Fine art print Tovsippor

    375,00 kr
    Lägg till i varukorg
  • Fine art print Vinterns kryddor

    375,00 kr
    Lägg till i varukorg
  • Fine art print Rugguggla

    375,00 kr
    Lägg till i varukorg
  • Fine art print Stilleben Päron

    375,00 kr
    Lägg till i varukorg
  • Fine art print The Art of Scoville

    375,00 kr
    Lägg till i varukorg
  • Fine art print Runö

    480,00 kr
    Lägg till i varukorg
FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM @anneliesblomsterochbakverk
Open
Hej fredag med reklam för eget 🌻 Jag babblar på lite om mina böcker för dig som vill veta mer eller ha lite fredagsunderhållning. Fråga om du undrar över något!

Och du, missa för allt i världen inte att @bokus_com har en höstkampanj t o m 8 oktober. Så här bra pris har det nog aldrig varit på mina böcker. Direktlänkar finns via linktree-länken högst upp på @anneliesblomsterochbakverk
Open
Ibland längtar jag efter bröd med tuggmotstånd. Då är fröbröden perfekta. Passar dig som äter glutenfritt eller en kost utan mjölk, ägg och socker. Jag som inte håller mig till en strikt kost tillsätter gärna en näve russin, kakao nibs eller ibland mörk choklad. Det lite bittra som både kakao nibs och mörk choklad tillför blir riktigt gott.

Brödet är ganska så mättande och jag brukar dela det och äta med ett gott pålägg. Förvaras gärna svalt. Håller i en vecka men kan också frysas.

Receptet finns på blomsterochbakverk.se (sök på fröbröd) och via linktree-länken högst upp på @anneliesblomsterochbakverk
Open
Vardagsrätten som även funkar till helgen. En krämig kycklinggratäng med svamp, soltorkade tomater, dijon och parmesan. Serveras med ris eller annat tillbehör. Lättlagat och jättegott!

Receptet finns på blomsterochbakverk.se Skriv kycklinggratäng i sökrutan. Eller gå via linktree-länken högst upp på @anneliesblomsterochbakverk
Open
Glutenfria zucchinifrallor, ni var några som frågade efter det. Och nu så!
 
Jag vispar ihop kallt vatten med honung, olja och äppelcidervinäger. Tillsätter grovt riven zucchini och sen ner med alla torra ingredienser. Här använder jag durra- och fullkornsrismjöl. För extra fluffiga frallor använder jag tapiokamjöl och bara ett par matskedar finmalda psylliumfröskal.
 
När stålvispen inte längre orkar går jag över till slickepott och arbetar ihop det sista. Som du ser är smeten nu en helt fast och knådbar deg. Jag väger degen, delar på 12, och väger upp alla delar. Sen rundriver jag frallorna med lätt fuktad hand och lägger på plåt. Plattar till lite och så har jag på pumpakärnor.
 
Sen får frallorna vila under duk i ca 1,5 timme. Då ska ugnen vara riktigt varm, 250 grader, och så gräddar jag bröden i ca 30 minuter. Sen måste de vila på galler utan duk i minst 5-6 timmar innan du skär i dem. Jag bakade frallorna i fredags och de är fortfarande saftiga och goda. Hoppas att det smakar!
 
Receptet finns på blomsterochbakverk.se i kategorin Glutenfritt. En direktlänk finns också via linktree-länken högst upp på @anneliesblomsterochbakverk
Open
HELT UPPÅT VÄGGARNA Det är något av en svindlande tanke att ni nu är så många som har min fotokonst på era väggar. Ödmjukt stolt, glad och tacksam. 

Här är några av printarna jag nyligen haft äran att leverera. Jag blir så glad när ni skickar mig en bildhälsning från er vägg.

NÄSTA UTSTÄLLNING 30/9-1/10 är @konstiroslagen Roslagens konstrunda med öppna ateljéer hos ett 30-tal jurybedömda konstnärer. Vårt uterum i trädgården, som ofta fungerar som min studio, blir på nytt utställningslokal för två dagar. Varmt välkomna.

Alla mina bilder printas i Sverige på finaste matta papperet av @grafifotoab
Open
Att ha rivet äpple i bröddegen bidrar med både sötma och saftighet. Ett bra sätt att ta tillvara fallfrukten också. 

Jag bakar mitt äppelbröd med dinkel, havre, pumpa- och solroskärnor. Både havre och dinkel är mjölsorter som jag tycker om att baka med. Det går bra att använda bara siktat dinkel eller att ersätta det rakt av med vetemjöl. Fullkornsdinkel kan du ersätta med grahamsmjöl. 

Recept på blomsterochbakverk.se eller via linktree-länken högst upp på @blomsterochbakverk.se Hoppas det smakar!
Open
Luta dig tillbaka en minut och låt mig ta dig med till Carolas @giselleandpoppies fantastiska odling. Här kan man slå sig ner för samtal och fika i ett hav av blomster och ätbart. Konditor Ylva @ylvasbakverkstad har bakat de goda bakverken och odlingen ligger en kort promenad bakom Görvälns Slott @gorvalnsslott_boutiquehotel Följ skyltarna mot Trädgårdsmästarvillan.
 
På kort tid har Carola skapat en oas som får axlarna att sjunka och hjärtat att bulta. Såklart att floristens fingertoppskänsla märks i varje detalj. På fredagar september ut (minst) mellan klockan 14 och 16 är man välkommen. Du kan tacka mig efteråt. Och du, om du inte har möjlighet att åka hit, då kan du tacka mig nu. 

Tack Carola @giselleandpoppies för all inspiration och den hjärtefina stunden. Bilden på mig och Carola är tagen av vännen @agnetabuccellato som gjorde mig sällskap den här dagen.
Open
Overnight oats är precis vad det blir direktöversatt från engelska. Havre som stått över natt. Alltså en slags kall gröt där havregryn röra ihop med bland annat vätska och kryddor och sedan får stå och svälla över natt i kylen. Det som jag brukar kalla frukost på burk och som är så himla smidigt. Bara att plocka fram sin burk på morgonen och eventuellt toppa den med något extra. Snabbt fixat. Och gott!

Här med päron och receptet finns på blomsterochbakverk.se eller via linktree-länken högst upp på @anneliesblomsterochbakverk

Blomster & Bakverk

  • Hem
  • Recept
  • Blomster
  • Butik
  • Leverans- och köpvillkor
  • Portfolio
  • Anlita mig
  • Annelie
  • Integritetspolicy

Bli min brevkompis!

Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.