Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sidfot
  • Hem
  • Butik
  • Portfolio
  • Om Annelie
  • Blogg
  • Kalendarium
  • Hem
  • Butik
  • Portfolio
  • Om Annelie
  • Blogg
  • Kalendarium
0

Blogg

  • Bloggen flyttar till ny adress!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM @anneliesblomsterochbakverk
Open
Då är den klar, topplistan för oktober 🍂 En härlig blandning av gott med äpple, lättbakade bröd, ljuvliga desserter, gryta och gratäng samt kladdkakor. 

Jag har skrivit ihop ett inlägg med samlade tankar kring oktober liksom en lista med de mest besökta recepten. Här finns också länkar till alla recepten. 

Så ut på webben och surfa in på blomsterochbakverk.allas.se Med hopp om bakglädje!
Open
Vi hade en så härlig familjemiddag här hemma i lördags. Kvällen inleddes med bubbel och lite olika tilltugg. Bland annat madeleines med parmesan & örter (recept i min andra bok) och ”pigs in a blanket”. 

Till varmrätt den goda fisksoppan med saffranscremefraiche och parmesan. Recept finns på bloggen. Till soppan hade jag bakat grytbrödet med morot och chili (finns i första boken och på bloggen). 

Fullt med björnbär i frysen så jag testade en ny dessert. Björnbärspannacotta, kardemummamousse och björnbärsganache. Ljuvligt blev det! Har fotats idag och recept kommer inom kort. 

Hoppas att din helg också bjöd på fina dagar!
Open
Oktober, så bråttom du hade och så fina dagar det blev 🤎🍂 Några nya recept, både matigt och sött. Plock och lek med skörd framför kameran. Årstidsbord med höstdukning. 

Diplomet från printfinalen i SM i Fotografi kom fram. Mamma och jag hade en fantastisk dag i Stockholm med lunch och besök på både Sven-Harrys Konstmuseum och Millesgården. 

Flera av oktoberdagarna finns i form av blogginlägg på blomsterochbakverk.allas.se In och läs ikapp om du vill. Och du, tack för att du hänger här i min värld av blomster och bakverk 🤎🍂 #anneliesmånader
Open
Jag håller gärna fast vid traditioner. Den här dagen är en sådan dag. Både att minnas men också att samla nära och kära ♥️

Nu ska vi förbereda kvällens familjemiddag hos oss. En helt ny dessert står i kylen och jag hoppas att det blir ett nytt recept till bloggen. Vi får se vad försökspersonerna säger 😘

Det är också något av en tradition att dela mina blomstervingar just idag. Känns bra. Önskar dig en fin dag med värme och omtanke.
Open
Är jag en trappfluencer? 😅 Jag kan i alla fall konstatera att ni tycker om när jag delar med mig av mina morgnar i skogen och uppför trappan. Ni både hejar och blir peppade. Det gör mig så glad! 

🪜 Vart finns den här trappan? Hackstabacken i  @osterakerskommun 
🪜 Hur många trappsteg är det? 212. 
🪜 Hur lång är den? 160 meter. 
🪜 Hur många turer behöver man gå för att det ska motsvara ett Mount Everest? 236 st. 
🪜 Kostar det något? Nejdå. Och väl uppe på toppen kan du njuta av utsikten. Klara dagar ser man både Globen och Kaknästornet. 

Häng med när jag går uppför de 212 stegen 👋
Open
Nämen jag ska inte hålla dig på sträckbänken längre. Så här blev bilderna som togs igår precis innan ljuset försvann 😅 

Du kan kika på klippet från igår för att se hur det såg ut bakom kameran. Sen kan du surfa in på bloggen blomsterochbakverk.allas.se Högst upp finns ett recept på en mjölfri chokladkaka som serveras med vispad crème fraiche. Och en rejäl sked med björnbärskompott med smak av rosmarin och svartpeppar. Så gott!

https://blomsterochbakverk.allas.se/recept-glutenfritt/chokladkaka-bjornbar-och-creme-fraiche/
Open
Hej från uterummet och dagens fotografering 👋 En söt men ändå frisk historia. Choklad och björnbär, det är goda grejer. Och ja, den är här nu. Tiden när man får planera fotograferandet och fånga ljuset. 

Så här ser det ofta ut. Jag börjar plocka. Rättar till och stämmer av i kameran. Känner att något saknas. Springer ut i trädgården och plockar lite blad. Bygger vidare. Kollar detaljer och linjer. Sen knäpper jag.

Idag var det på gränsen att ljuset var med mig. Men bakverket fastnade på bild och det får duga. Redigering och renskrivning härnäst. Sedan hamnar receptet på bloggen. Hej från en del av min arbetsdag 👋
Open
Havrebröd med äpple i långpanna 🍎 Ett härligt bröd där fiberhavregryn, solroskärnor, rivet äpple och nystött fänkål bidrar med både smak och saftighet.

Jag valde att baka med rågsikt och siktat dinkel. Det senare kan bytas till vetemjöl om du hellre vill det. Och äpplet kan bytas mot morötter, palsternacka eller rödbeta.

Ett brödrecept från arkivet som förtjänar en repris. Gott till många. Eller perfekt att frysa in. Receptet finns på bloggen, sök på havrebröd. Eller ta genvägen via linktree-länken högst upp på @anneliesblomsterochbakverk Hoppas det smakar!

https://blomsterochbakverk.allas.se/recept-brod/havrebrod-med-apple-i-langpanna/

Blomster & Bakverk

  • Hem
  • Butik
  • Leverans- och köpvillkor
  • Portfolio
  • Om Annelie
  • Blogg
  • Integritetspolicy

Bli min brevkompis!

Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.